Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

10 inspiráló idézet legendás futónőktől – neked!

New York Road Runners Organization - www. nyrr.org | Grete Waitz, a New York Marathon kilencszeres bajnoka

Egy kis motiváció minden edzés és verseny előtt jól jön.

Nők, akárcsak mi. Futnak, akárcsak mi. Ugyanazt érzik futás és versenyzés közben, mint mi, csak talán „nagyobban", hiszen a világ legjobbjai közé tartoznak/tartoztak. Ha némi motivációra, lendületre, bátorításra, erőre van szükséged a hétköznapokban ahhoz, hogy újra meg újra felhúzd a futócipődet, akkor az alábbi gondolatokban mindig megtalálhatod azt, amit épp keresel. Mert a futásban egyek vagyunk.

 

Visz a lelked!

„A futás megerősített a hétköznapokban is. Igazi katartikus élmény volt az, amikor rájöttem, hogy képes vagyok felülemelkedni a testem korlátain. Az első BéBu-n döbbentem rá, hogy mennyire nem számít a testem bizonyos szituációkban, és mennyire el tudja vinni a lelkem az egész versenyt. Ez egy igazi megvilágosodás volt.” (Lubics Szilvia, ultrafutó, Spartathlon és Ultrabalaton győztes)

 

 
Lubics Szilvia gyűjteményéből
|
Lubics Szilvi a hazai ultrafutás ikonikus alakja

 

Bátorság minden téren

„Ha van bátorságod kudarcot vallani, akkor van bátorságod sikert elérni is.” (Shalane Flanagan, hosszútávfutó, a 2017-es New York Marathon női bajnoka)

 

 

Találd meg a futás örömét!

„A futásban sosem fogsz csalódni, ha reális célokat kergetsz. Ha mégis úgy érzed, hogy nem megy a futás, akkor egy időre tedd félre a célokat, és keresd meg azt az érzést, amit akkor tapasztaltál, amikor elkezdtél futni. Nem baj, ha ez sokáig tart és elúszik miatta egy versenyszezon, az a lényeg, hogy ismét megtaláld azt az örömöt, amiért érdemes naponta cipőt húzni és elindulni.” (Maráz Zsuzsanna, ultrafutó, Spartathlon és Ultrabalaton győztes)

 

 
Maráz Zsuzsi gyűjteményéből
|
Maráz Zsuzsi az Ultrabalaton királynője

 

Érezd!

„Tedd a dolgod. Elemezz. De érezd a futást! Érezd a versenyt! Érezd azt az örömöt, amit a futás ad!” (Kara Goucher, hosszútávfutó olimpikon, a Boston Marathon bronzérmese 2009-ben)

 

Erőt ad

„Helyt kell állnunk a munkahelyen, az otthoni feladatokban, és közben nőnek is kell maradnunk. A helytálláshoz, a küzdelemhez pedig erő kell, és ennek megszerzésében, valamint megtartásában segít a futás.” (Monspart Sarolta, tájfutó világbajnok 1972-ben, maratoni futásban világbajnoki ezüstérmes)

 

 
Monspart Sarolta gyűjteményéből
|
Monspart Sarolta volt az első futónő Európában, aki 3 órán belül futotta le a maratont

 

Önismeret

”Mint ahogy azt minden futó tudja, ez a sport jóval több annál, mint hogy egyik lábunkat a másik után tesszük. Sokkal inkább az életünkről szól, és arról, kik is vagyunk.” (Joan Benoit Samuelson, hosszútávfutó, az 1984-es olimpia maratoni távjának győztese)

 

Szabadság

„A futás szabadság. Amikor futsz, meghatározhatod a tempódat. Eldöntheted, hol futsz, és arra gondolhatsz, amire csak akarsz. Senki sem szólhat bele abba, hogy mit tegyél.” (Nina Kuscsik, hosszútávfutó, 1972-ben a New York és a Boston Marathon győztese)

 

Indulj el!

„Még a legtapasztaltabb futók is tudják: gyakran az az edzés legnehezebb része, hogy felvedd a futócipődet.” (Kathrine Switzer, hosszútávfutó, a Boston Marathon első női versenyzője, az 1974-es New York Marathon győztese)

 

Hit a győzelemben

„Nem válsz győztessé egy éjszaka alatt, sőt, talán évek alatt sem – ehhez idő kell... El fogsz veszíteni versenyeket, és ezt el kell fogadnod, tanulnod kell belőle. De el kell hinned, hogy a következőt megnyered, tudva azt, hogy talán benne van a bukás lehetősége is. Soha ne add fel a hitedet abban, hogy egy nap győzni fogsz.” (Paula Radcliffe, hosszútávfutó, a maratoni táv jelenlegi világcsúcstartója, 2:15:25-ös idővel)

 

Megtérül a munka

„Sok futó már az első naptól kezdve úgy érzi, hogy teljesen átalakul a futásnak köszönhetően, míg mások inkább kemény munkának tekintik. A legtöbben viszont rájönnek, hogy a futás mindkettő egyszerre. Én tudom, mennyire nagyszerű érzés futni, de azt is, hogy néha bizony nem nagyszerű, sőt, egyenesen szörnyű. A futás szórakoztató dolog lehet, de kell hozzá befektetett munka is, hogy azzá váljon. (Grete Waitz, hosszútávfutó, a New York Marathon kilencszeres bajnoka)

 
nyroadrunners