Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Granolát reggelire! – Emelie Forsberg receptje

A granolát sokféleképp lehet elkészíteni. Van aki a meleg zabkása tetejét szórja meg vele, de akár önállóan, tejjel felöltve is fogyasztható. Kiváló energiaforrás futás vagy sportolás reggelén.

Szuper recept a kiváló ultrafutótól.

A házi granola azért igazán jó, mert biztosan tudod, hogy mi van a reggelidben. Emelie Forsberg receptjeinek jellemzője, hogy sok organikus alapanyagot használ hozzá. Ha ételeit kipróbálva csak fele annyira fogsz jól futni, mint ő, akkor már megérte a konyhai időtöltést. Ha méz helyett agavé szirupot használsz, vegán lesz a granolád.

 

Hozzávalók (20 adaghoz):

1 dl méz

3 teáskanál napraforgóolaj

2,5 dl víz

1/2 l zabpehely

1/2 l rozspehely

2 dl quinoapehely

2 dl liter kókuszpehely

1/2 l kevert magvak: lenmag, mák, napraforgómag

300 g aszalt gyümölcs és olajos magvak (mogyoró, dió, mandula, kesudió stb.)

(A zabpehely, a rozspehely, a quinopehely, a kókuszpehely, valamint az asztalt gyümölcsök magvak kimérését egyszerűen megoldhatod egy legalább 500 ml-es mérőedénnyel) 

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra. Keverd össze a mézet, a vizet és az olajat, majd melegítsd össze az egészet. 

Keverd össze a zab-, rozs-, quinoa- és kókuszpelyhet.

Egy tepsiben egyengesd el a száraz keveréket, majd csepegtesd meg a méz, víz és olaj keverékével.

Körülbelül 30 percig süsd az egészet, közben pedig többször kevergesd át. 

Miután kihűlt, keverd hozzá az aszalt gyümölcsöket és a magvakat. 

1 adag tápértéke:

269 kcal, 32 g szénhidrát, 5,6 g fehérje, 12 g zsír.

A tápérték adatokat Csanaky Lilla táplálkozástudományi szakértő számolta.
Forrás: emelieforsberg.com