Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Granolát reggelire! - Emelie Forsberg receptje

A granolát sokféleképp lehet elkészíteni. Van aki a meleg zabkása tetejét szórja meg vele, de akár önállóan, tejjel felöltve is fogyasztható. Kiváló energiaforrás futás vagy sportolás reggelén.

Szuper granola recept a terepfutó Emelie Forsbergtől.

A házi granola azért igazán jó, mert biztosan tudod, mi van a reggelidben. Emelie Forsberg receptjeinek jellemzője, hogy sok organikus alapanyagot használ. Ha receptjeit kipróbálva csak fele annyira fogsz jól futni mint ő, már megérte a konyhai időtöltést. Ha méz helyett agavé szirupot használsz, vegán lesz a granolád.

 

Hozzávalók (20 adaghoz):

1 dl méz

3 teáskanál napraforgó olaj

250 ml víz

1/2 liter zabpehely

1/2 liter aszalt füge

0,5 liter rozspehely

0,2 liter quinoapehely

0,2 liter kókuszpehely

1/2 liter kevert magvak: lenmag, dió, napraforgómag

300 gramm aszalt gyümölcs és mogyoró, mandula, kesudió stb.

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.

Keverd össze a mézet, a vizet és az olajat. 

Keverd össze a rozs-, quinoa- és kókuszpelyhet a dióval.

Egy tepsiben egyengesd el a keveréket.

Körülbelül 30 percig süsd az egészet, közben pedig többször keverd át. 

Kihűlés után keverd hozzá az aszalt gyümölcsöket és magvakat. 

1 adag tápértéke:

269 kcal, 32 g szénhidrát, 5,6 g fehérje, 12 g zsír.

A tápérték adatokat Csanaky Lilla táplálkozástudományi szakértő számolta.
Forrás: https://www.emelieforsberg.com/home-made-granola/