Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

A futók 5+1 fura dolga

korneevamaha | 4,97 km lett – maradhat? Hááááát... NEM!

Rád jellemző valamelyik?

A futók furaságainak tárháza kimeríthetetlen. A vakációt egészen véletlenül te is futóverseny köré szervezed, több futócipőd/technikai pólód van, mint sima utcai, sőt, utcára is futócipőt hordasz, és verseny előtt teletömöd magad tésztával? De ez még mind semmi!

 

 1. Gyakrabban csekkolod a Stravát, mint az Instát vagy a Facebookot

  Ha nincs fent Straván, meg sem történt! Ismerős? Bár a saját teljesítményed másokéhoz hasonlítgatása nem feltétlenül jó dolog, motivációgyűjtésnek azért nem rossz a Strava, és a saját fejlődésedet is nyomon tudod követni a szegmensek segítségével. Ha így vesszük, akkor azért mégsem olyan ördögtől való dolog ez.

 2. Nem bírod ki, ha nem kerek a vége

  Ha időre kell futnod, akkor a megtett kilométert fel KELL kerekíteni kerek számra. Az nem lehet, hogy 4,97 kilométert fuss, meg KELL lennie a kerek ötösnek. Ha nem ennek megfelelően jársz el, akkor kihalnak az unikornisok, és nem akarod, hogy ez a te lelkeden száradjon.


 3. Szereted, ha fáj – újra és újra

  Ha könnyű lenne, mindenki csinálná, tartja a mondás. Minden befutó után megfogadod, hogy SOHA TÖBBET. Mert fájt, nehéz volt, és nem értetted közben, hogy miért teszed ezt magaddal. De pár nap (esetleg óra vagy perc) múlva már ki is találtad, hogy mi lesz a következő kihívás.

 4. Az autópályán a távolságot jelző táblákat nézve eszedbe jut, hogy ezt le is lehetne futni

  „40 kilométerre van a következő lehajtó. Azt le is lehetne futni.” Ha triatlonozol vagy ultrázol, akkor akár a 100 kilométer feletti távokat jelző táblákra is jóízűen csettintesz; ennyit te le tudsz futni/bringázni!


 5. Tudod, hogy a mellbimbó leragasztása nem egy fura fétis

  A mellbimbó véresre dörzsölődésének problematikája főleg a férfiakat érinti. Aki látott már versenyen véres pólóban futót, az el tudja képzeni, hogy mennyire fájdalmas élmény ez. A vérbeli (sic!) futó viszont tudja, mi a megoldás: a leragasztott mellbimbó.

+1: Ha úgy érzed, nincs elég energiád, elmész kocogni

Míg az átlagember ledöglik a kanapéra a Netflix elé, te kocogni mész, mert az tölt fel igazán. Nooormális? Ha futó vagy, igen!