Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

9 örökzöld sláger futáshoz, ami mindig motivál!

nenetus | A zene az egyik legklasszabb motivációs eszköz futás közben

Rajta vannak a futós dallistádon?

Futás + zene = utolérhetetlen páros. Habár akadnak olyan helyzetek és futások, mikor jobban esik hallgatni mondjuk a természet neszeit, mint például Freddie Mercury elképesztő hangját, de a zene legtöbbször igazi motivációs fegyver sport közben. A te zenéd, a te ritmusod, a te tempód. Lendületet ad, átsegíthet a legdurvább holtpontokon, szórakoztat, érzelmeket kelt!

Az alábbiakban 9 örökzöld „running” témájú rockklasszikust gyűjtöttünk össze, és persze arra is kíváncsiak vagyunk, nálad mely futódalok működnek a leginkább, mik azok, amiket hallgatva – mondhatni – a világból is kifutnál!

 

Queen: Don't Stop Me Now

Tudjuk, már megint ez... de egyszerűen nem hagyhattuk ki! Hiába telnek el évtizedek (egészen pontosan 43 év!), újra és újra meghódítja a (futó)közösség szívét ez a motiváló és erőt adó sláger. Hozzátéve, hogy a Queen dalai között tucatjával találni még az állóképességi edzésekhez tökéletesen illő dalt, igaz?

 

Bruce Springsteen: Born To Run

Hát persze... Futni születtünk, ahogy a Főnök is mondja, pontosabban énekli. Springsteennek természetesen nem ez az egyetlen klassz, futáshoz passzoló slágere. A Dancing In The Dark is kellemesen felpörget, ha pedig egy kevésbé ismert dalt vetnél be, jöhet az Out Of The Street!

 

The Who: I Can See For Miles

A legendás brit rockzenekar dallistáján több tucatnyi szuper húzós futódalt fedezhetünk fel magunknak, a My Generationtől kezdve a Won't Get Fooled Againen át a Baba O'Riley-ig, de most ezt a „mérföldeset” választottuk, tekintettel a running témára.

 

Bryan Adams: Run To You

Egy klasszikus rock örökzöld 1984-ből a kanadai zenésztől. Lüktető, erőt és lendületet adó zene, mindig beválik futáshoz, ahogy Adams másik megaslágere, a Summer Of '69 is!

 

Van Halen: Runnin' With The Devil

„Úgy élem az életem, mintha nem lenne holnap” – énekli David Lee Roth, és neki persze el is hisszük. Szuper dal bemelegítéshez, a tempója nem visz el, viszont mentálisan kellően felturbóz. Aztán jöhet a Jump!

 

Pink Floyd: Run Like Hell

Egy igazi klasszikus dal egy igazi klasszikus albumról, a The Wallról, a brit rockzene egyik legfontosabb zenekarától, a Pink Floydtól. Már az eleje is nagyon ott van: Run, run, run, run, run, run, run, run!

 

Rush: Marathon

Minden sora arany. A kanadai rockzenekar 1985-ös slágerében van minden, ami szem-szájnak ingere, legalábbis egy futó számára. Csak egy idézet: You can do a lot in a lifetime // If you don't burn out too fast // You can make the most of the distance // First you need endurance // First you've got to last. Sok mindent megtehetsz az életben // Ha nem égsz ki túl hamar // A legtöbbet hozhatod ki a távolságból // Először is kitartásra van szükséged // Először is ki kell tartanod.

Teljesen olyan, mint a hosszútávfutás alapszabálya, nem? Építsd fel az állóképességed, oszd be jól az erőd!

 

Tom Petty and The Heartbreakers

„Fel kell állnod, és meg kell másznod azt a hegyet!” – énekli Tom Petty. Jól jöhet ez a dal terepfutás közben, vagy bármikor, mikor felfelé kell haladnod.

 

Iron Maiden: Run To The Hills

Ismét egy magaslati tematika, kiegészítve az életünkért való futással. Nos, egy-egy nyári futóedzésen vagy egy keményebb résztávos edzésen sokan érezzük úgy, hogy az életünkért futunk, igaz? Mindenesetre Bruce Dickinson hangja átsegíthet a nehézségeken.