Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

5 jel, hogy nincs meg köztetek az összhang az edződdel

halfpoint | A futó és edzője közti bizalmi kapcsolat egyik legfontosabb alapeleme a kommunikáció!

Lehet, hogy nem ő a megfelelő számodra?

Az edző-sportoló viszony egy bizalmi kapcsolat. Van, hogy tökéletes az összhang, de előfordul, hogy egész egyszerűen valami – vagy semmi – nem stimmel. De vajon honnan tudhatod, hogy nem a megfelelő edzővel dolgozol?

 

 1. Nem kommunikáltok

  Minden jó kapcsolat titka a kommunikáció. Igaz ez párkapcsolatra, barátságra, a főnök-beosztott viszonyra és az edző-sportoló kapcsolatra is. Ehhez két ember szükséges. Te is kellesz hozzá: adj rendszeres visszajelzést az edzésekről, a hogylétedről, jelezd, ha beteg lettél vagy lesérültél. Ő is kell hozzá: visszajelzést ad az edzéseidről, elmondja, hogy min változtass, mit csinálj másképp. A kommunikáció jó esetben rendszeres, és kiszámíthatóan, a hét lehetőleg ugyanazon napján történik.

 2. Figyelmen kívül hagyja a visszajelzéseidet

  Szóltál neki, hogy lesérültél, de nem ad pihenőt és nem küld el szakemberhez? Megkérted, hogy munkahelyi elfoglaltság miatt az adott napra ne adjon edzést, de ennek ellenére odatervezett? Ha azt érzed, hogy az edző nem foglalkozik a visszajelzéseiddel, akkor jobb, ha keresel egy olyan edzőt, aki ezt megteszi.


 3. Nem személyre szabott, hanem sablon edzéstervet kapsz

  Hónapról-hónapra ugyanazok az edzések, ugyanazokon a napokon, akkor is, amikor te külön kértél valamit hétre? Folyamatosan túl erősnek vagy túl könnyűnek érzed az edzéseidet? Az az érzésed, hogy valaki más edzéstervét kapod copy pastelve? A jó edzésterv neked szól, rólad szól, rád és a céljaidhoz van szabva, a te tempódhoz, pulzuszónáidhoz igazodik. Keress olyan edzőt, aki valóban neked tervez!

 4. Csak és kizárólag dicsér

  Ki ne szeretne pozitív visszajelzést kapni? Ez nagyon fontos, de az építő jellegű kritika legalább ennyire elengedhetetlen! A folyamatos dicséret egy idő után nem visz előre, de egy jó edző képes úgy megfogalmazni az építő jellegű javaslatait, hogy ne bántson meg, sőt, ezzel segíti a fejlődésedet.


 5. Nincs meg a kémia

  Lehet, hogy a fentiek közül egyik sem jelentkezik a ti edző-sportoló kapcsolatotokban, de mégis úgy érzed, hogy valami nem stimmel? Ha nincs meg köztetek meg a kémia, akkor érdemes keresni egy olyan edzőt, akivel egy nyelvet beszéltek és megvan az összhang!