Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Terepfutás: mire lesz szükséged?

twenty20photos | Van néhány hasznos kellék, amely nagyon jó szolgálatot tehet terepfutás közben

7 praktikus kiegészítő.

Kezdő terepesként bizonytalan vagy abban, hogy pontosan milyen cuccokat kell beszerezned? Ez teljesen normális, hiszen tagadhatatlan, hogy a terepfutáshoz több minden kell, mint a „sima” aszfaltos futáshoz. Összegyűjtöttük, hogy mik a legfontosabb kellékek a terepfutáshoz.

 

1. Terepcipő

Érdemes beruházni egy kimondottan terepre való cipőre. Tény, hogy itthon könnyebb terepen simán el lehet futni aszfaltosban is, de sárban, technikás, sziklás szakaszokon jól jön, ha a cipő fogja a bokádat és jobban „kapaszkodik” a talajba.

 

2. Futómellény

Jobb, mint egy hátizsák, mert teljesen rád simul és illeszkedik, futás közben nem mozog, és teljesen magadra állíthatod az elülső pántok segítségével. Tehetsz bele folyadékot, amit úgy tudsz inni, hogy nem kell levenned a mellényt, és mivel sok, okosan elhelyezett zsebe van rajta, így a gélek, a szeletek is könnyen hozzáférhetők anélkül, hogy le kéne rángatni magadról minden alkalommal.

 

3. Futóöv

Ha rövidebb távra készülsz és csak a legszükségesebbet vinnéd magaddal, akkor mellény helyett egy futóöv is elegendő lehet. Egy fél literes soft-kulacs, néhány szelet vagy gél, kulcs, telefon, esetleg egy picire összecsomagolható kabát fér bele. A mozgásban nem akadályoz, és ha megfelelő a méret, akkor meg sem mozdul futás közben.

 

4. Soft-kulacs

Az előbb említett eszköz egy 2,5-3 decis vagy fél literes, puha anyagból készült kulacs, amit könnyen eltehetsz a mellényed vagy a futóöved zsebébe. Üres állapotban szinte semmi helyet nem foglal, könnyen megtöltheted, előveheted, elrakhatod. Nagyon praktikus!

 

5. Kidörzsölődés elleni stift

Ezt nem csak terepfutáshoz javasoljuk: ha hosszabb távot futsz, a mellény kellemetlenül dörzsölhet, ezért érdemes előtte bekenni az érzékeny részeket, sőt, egy kis kiszerelésű példányt akár magaddal is vihetsz, nem fogod megbánni.

 

6. Újra-pohár

Ez az összecsukható kis pohár szintén nagyon praktikus, sőt, szinte elengedhetetlen, hiszem manapság a terepfutó versenyek többsége szerencsére már van olyan környezettudatos, hogy nem adnak műanyagpoharat, hanem a sajátodba töltheted magadnak a frissítést.

 

7. Csősál

Egy vékony, világos anyagból készült csősál bevizezve és csuklódra tekerve nyáron hűt, télen pedig a nyakadon vagy a fejeden viselve fűt. Igazi must have darab, pláne egy magashegyi versenyen, ahol még nyáron is zordra fordulhat az idő – ebben az esetben akár sapinak vagy fejpántnak is használhatod.