Egyszerűen csak futok Kiss Virág blogja
Írj nekünk

Tényleg, min is gondolkodom, míg futok?

„Én ezt imádom.”
"Gyakran kérdeznek, hogy min gondolkodom futás közben. A kérdést általában olyan emberek teszik föl, akik még sose futottak hosszabb távokat. Én pedig minden alkalommal gondolkodóba esem. Hogy tényleg, min is gondolkodom, míg futok? (...)Míg futok, egyszerűen csak futok. Alapvetően ürességben futok. Vagy fordítva: talán éppen az üresség megszerzéséért futok. De még ebbe az ürességbe is beúsznak időnként gondolatok"
(Murakami Haruki: Miről beszélek, amikor futásról beszélek, Geopen Könyvkiadó, 2013. 24.p)
 

1. Mit vegyek fel? Vagy le?

Basszus, nem hiszem el. Megint esik. Anikó jól beöltözött. Én alulöltöztem. Vagy nem? Érdemes esőkabáttal idegesíteni magam, amikor úgyis csak 1-2 órát bír ki? Most meg fúj. Húzzak még egy felsőt? És mi van, ha menet közben rájövök, hogy túlöltöztem?

2. Alig indultam el, már pisilnem kell

A verseny előtti fél órában háromszor rohantam el kétbetűs kitérőre, és kis híján megint lekéstem a rajtot, erre alig került 10 km a cipőmbe, és már megint úgy érzem, mennem kell. Majd félidőben elszaladok, addig nem érdekel.

(3 óránál) nagyon erős a mezőny, és minimum 3 perc veszteséget jelentene, ha vécére szaladnék. Ez hatalmas luxus. Vajon kibírom a 6. óráig?

(kibírtam)

3. Mindenki úgy néz ki, mintha egy magazin címlapjáról lépett volna a pályára!

Míg a versenytársak csinosak és Coccolino-illatú felsőkben száguldanak el mellettem, és bezzeg büdös, izzadt és csapzott vagyok pár óra alatt. 

Fogadjunk, hogy megint pocsékul fogok kinézni a képeken. Meg kellene próbálnom néha mosolyogni. Esküszöm, úgy mutatok minden versenyfotón, mintha egy doktori disszertációt írnék fejben. Miközben marhaságok köröznek a gondolataimban. 

Oké, szerintem már harmadjára előztem meg. Vagy negyedjére? Lehet, hogy most beleférne egy kis frissítés? Vagy menjek biztosra és ne álljak meg?

5. Tavaly ilyenkor mennyit futhattam ennyi idő alatta?

Borzasztó, hogy idén már 44 vagyok. Vajon hány évem van még hátra? Most erősebbnek érzem magam fejben, nem is volt meg a szokásos mélypont félidőben. De azért szerettem volna jobban behúzni az időt.

6. Nagyon szar vagyok.

Nem tudom, mit akarok én a futástól. Elvesz egy csomó szabadidőt. A gitártanulást is félbehagytam miatta, pedig ezer éve meg akarok tanulni gitározni. És nincs is tehetségem hozzá. Valljuk be, középszerű futó vagyok. Vagy inkább alsó-középkategóriás. És 44 éves. 

7. Nem igaz, hogy nem bírok fegyelmezetten frissíteni.

Nem lenne többet szabad több kólát innom. Az UB-n is emiatt voltam rosszul 100 km-en át. Vajon mikor ettem utoljára gélt? Elő kellene szedni a bcaa-t is. Szólok Attilának, hogy keverjen be. El tudom neki mutogatni? Nagyon megfázott szegény, én meg elrángattam a házassági évfordulónkon, hogy 6 órát álljon az esőben. Tiszta hülye vagyok.

8. Még hátra van fél óra. Most össze kell kaparni magam. Nincs alibi-megállás és frissítés

Hát, megy ez. Hol a francba tartalékoltam eddig az energiámat? Egy kicsit hamarabb is észbe kaphattam volna, és simán rátehettem volna még legalább 2-3 km-t. 

9. Mindjárt vége! Nem hiszem el! Most megy a legjobban!

Én ezt imádom. Létezik ettől fantasztikusabb dolog? Ezt akarom csinálni halálomig! 

10. Harmadik helyezés? Még jó, hogy nem mentem haza. 

Ha nem akarsz lemaradni következő posztomról, csatlakozz Facebook oldalamhoz is!