Egyszerűen csak futok Kiss Virág blogja
Írj nekünk

Boldog 7. születésnapot neked, kedves Futás!

Ha születésnapja van az embernek, akkor arról illik megemlékezni. És én kis híján óriási baklövést követtem el, hiszen majdnem elfeledkeztem erről. Épp a hetedikről.
 
Azt tartják, hogy a fáraók idején az embereknek 7 évig kellett valamit tenniük, hogy vágyaik teljesüljenek, és minden varázsigét hétszer mondtak el, ahogy a Miatyánkban is 7 kívánság szerepel. A Talmud 7 tulajdonsággal ruházta fel  a bölcs embert és Gautama remeteségének hetedik évében érte el a buddhaállapotot.
És mit hozott el nekem a hetedik esztendő?
Ha visszatekintek az elmúlt időszakra, akkor hol hatalmas hullámokat látok, hol hatalmas örvényeket, máskor meg tükörsima felszínt és végtelen látóhatárt.

 

 Az első maraton

 

A futással ebben a hét esztendőben olyan szoros közelségbe kerültem, hogy időnként hatalmas levegőt kellett vennem, és el kellett kezdenem hátrálni. Volt, hogy csalódtam benne, volt, hogy úgy éreztem, külön kell költöznünk egy kis időre és némi szünetet kell tartanunk; és olyan is volt, hogy párterápiára mentem vele, hogy rendezzük kapcsolatunkat. Egy időben sok sérülést is okozott, aztán ahogy teltek az évek, úgy éreztem, semmi nem emel olyan magasba, és semmi nem erősít meg annyira, mint az, hogy futhatok.
A futás kinyitotta a világot és kinyitotta a szívemet is
Mégis el-elbizonytalanodok időről-időre, hogy meddig éghet ilyen hőfokon a mi szerelmünk.
Mert ez a szerelem kezdetben csak egy kényszer szülte érdekkapcsolat volt, cseppet sem mondanám, hogy működött volna köztünk a kémia, és  "meglátni és megszeretni" elcsépelt fordulat sem volt igaz ránk. Aztán ahogy szépen, csendben belopózott az életembe, számtalan sorsfordító döntést hozott meg helyettem.

 

 A Nagy kaland: 221 km UB egyéni

 

Munkahelyet váltott, vállalkozást hagyott ott és kezdett új életet helyettem, lemorzsolta a rossz kapcsolatokat, és még a férjemet is elcsábította, aki 5 évnyi szemlélődés és kísérői feladatok után futócipőt húzott.
A futással együtt alakultam és változtam
Az elmúlt időszak zűrzavaros hónapjaiban simán elengedtem a nagy versenyálmaimat, anélkül, hogy a kardomba dőltem volna, és merek néha arra gondolni, hogy nem akarok mindenáron újabb nagy célokat megfogalmazni. Egyszerűen csak futni akarok még vagy 25 évet.
Aztán nyugdíjas koromban kipróbálom a triatlont. Persze addig jó lenne megtanulni normálisan úszni.