Egyszerűen csak futok Kiss Virág blogja
Írj nekünk

7 meglepő dolog, amit a futópadon tapasztaltam

Hat éve futok, de nem sok tapasztalatom volt ezidáig a futópados futásokkal. Konkrétan semmi. Az élet azonban úgy hozta, hogy egyik napról a másikra futópadra kerültek a futásaim, és kénytelen voltam még jobban összemelegedni eddigi kebelbarátnőmmel, MonoTóniával. 

Nézzük csak sorra, milyen élményekkel ajándékozott meg ez a hat hét.

1. Amikor hat évnyi szabadban futás után először lépsz fel a futópadra...

...nagyjából olyan érzésed van, mint amikor részegen kell átélned életed első földrengését.

Olyannyira bizonytalan voltam az első két hétben, hogy a futásomat - így utólag szemlélve - csak jóindulattal tudom kocogásnak minősíteni. Inkább a helyi idősklub nordic walking sétájához volt hasonló az a mozgássor, amit a futószőnyegen produkáltam. 

2. A futópadon megrázó élmény a futás

Nem vagyok egy technikai zseni, és nem is mélyedtem el túlzottan a futás alatti pulzusmérés titkos rejtelmeiben, de azért arra kíváncsi vagyok, melyik bolygólakó képes az elöl lévő kapaszkodókra rámarkolva futni 1-2 órát???

Életemben ennyi podcastet még nem hallgattam, mint az elmúlt hat hétben. Több órányi anyagot pörgettem végig a századforduló nőjogi mozgalmairól, a 20. század eleji fürdőkúrákról és Bicsérdy Béláról, aki az első hazai életmód celeb volt; Hugonnai Vilmáról aki azért lett vegán, hogy elvégezhesse az orvosi egyetemet Svájcban; Erőss Zsolt feleségéről, Sterczer Hildáról és még egy tucatnyi érdekes témáról.

az első kilométereken úgy érzed magad, mint a kismalac, amire korcsolyát adtak és jégre bocsájtottak; a második kilométeren pedig próbálod elhitetni a külvilággal, hogy valójában nem egy idétlenül pattogó gumilabda vagy, hanem egy futó, aki épp igyekszik újra elsajátítani a futóiskolában hajdanán tanult szabályos futómozgást. 
 
Most azonban búcsút intünk egymásnak, és ismét belecsapok a szabadtéri futásokba. Kicsit ugyan röhejes a helyzet, hiszen a 24 órás célversenyem elúszott, és most úgy csinálok, mintha ősszel lenne lehetőség arra, hogy bepótoljam. Pedig "Tudjukki"-nek köszönhetően lehet, hogy erre igen kicsi az esély.
De ez kit zavar? Engem biztosan nem!