Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Ironmanről csajoknak, őszintén

tri4her.com

Tabuk nélkül az Ironmanről, avagy 10+2 dolog, amit mindig is tudni akartál, de nem merted megkérdezni.

Hosszútávra készülsz? A véget nem érő, monoton és sokszor unalmas edzéseken kívül van még egy néhány dolog, amivel a verseny alatt kell megküzdened. Szubjektív tapasztalatgyűjtemény arról, hogy ami megtörténhet veled, az meg is fog történni azalatt a röpke tizenvalahány óra alatt.

 

  1. A úszószemüveg úgy kiszívja a szemedet a 3,8km alatt, hogy a depóba 15 évvel öregebb arccal érkezel. Jobb napokon mosómaciként. No photo please!

  2. A bringán egyszerre tömöd a fejed és iszol, különben nem megy le a kaja. Inkább ne is próbálj meg a fotósra mosolyogni.

  3. Ha menni kell, menni kell. Bringáról leugorva, bokor, út menti árokpart vagy rosszabb esetben villanyoszlop mögött intézed folyó és nem folyó ügyeidet, zsepivel vagy nélküle. Futás alatt szintén ez a helyzet, ha éppen nincs a közelben egy toi toi – nem biztos, hogy ez a jobb megoldás.

  4. Olyan lazán beszélgetsz az összes létező anyagcsere folyamatodról, mintha sminkelési tanácsokat adnál – és nem csak verseny közben, hanem a mindennapokban is. 

  5. Meg fog jönni! Akkor is, ha nem számítasz rá. És nem lesz nálad cucc. Ne pánikolj! Célozd be a nőnemű szurkolókat és segítőket. Mindent be fogsz tudni szerezni 5 percen belül, még fájdalomcsillapítót is (True story)  6. Zsepi nélkül orrot fújni bringázás közben egyáltalán nem undorító, sőt, az egyik leghasznosabb képesség. Csak előtte nézz hátra. Van az a zsepimennyiség, ami elég 180 kilométerre, de sokkal fontosabb dolgoktól veszi el a helyet, pl. energiaszelet, magnézium és még sorolhatnám.

  7. A sokadig kilométer után, a 40 fokban nem érdekel, hogy előtted hányan ittak a frissítőkulacsokból, amit feladnak a frissítőponton. Az sem érdekel majd, hogy mennyire alaposan mosták el.

  8. Az Ironman izzasztó és szagos dolog. Ezt mindenki tudja majd, aki veled ölelkezik a befutó végén.
  9. Nem botránkozol meg a „Van nálad egy kis vazelin?” kérdésen. Sőt, te magad is bátran kérdezed ezt másoktól.

  10. Sajnos hiába veszel vazelinfürdőt, kidörzsölődsz. Mindenhol. Ott is, ahol nem is gondolnád. Ouch!


+ 1. A futást egy kicsit kócosan kezded. És ez minden körben egyre rosszabb lesz. 


+ 2. Amikor átfutsz a célvonalon, te vagy a legerősebb, legboldogabb és leggyönyörűbb nő a világon! 


Hajrá Csajok!