Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Áfonyás banánkenyér

Natabuena | Áfonyás banánkenyér teljes kiőrlésű liszttel, némi mézzel és natúr görög joghurttal

Energiát adó, alacsony zsírtartalmú édesség.

Teljes kiőrlésű lisztet és minimális édesítőszert tartalmaz, zsírtartalma alacsony. Nagyon egyszerűen elkészíthető, és ízlés szerint bármilyen bogyós gyümölcsöt választhatsz hozzá.

 

Áfonyás banánkenyér teljes kiőrlésű lisztből

Hozzávalók (kb. 8 szelethez):

150 g teljes kiőrlésű liszt

2 teáskanál sütőpor

1 csipet só

1 db tojás

1 db nagy, érett banán

1 evőkanál olvasztott kókuszzsír vagy vaj

pár csepp vaníliaaroma

2 evőkanál natúr görög joghurt

2 evőkanál méz

kb. ½ csésze áfonya (mirelit is jó)

 

Elkészítése:

A sütőt melegítsd elő 165 fokra. Egy vekniformát bélelj ki sütőpapírral vagy fújj be olajspray-vel.

A lisztből mérj ki egy evőkanálnyit egy kis tálkába, a többit öntsd egy keverőtálba, és add hozz a sütőport és a sót. Egy másik edényben keverd össze az olvasztott kókuszzsírt vagy vajat, a tojást, a vaníliaaromát, a pépesített banánt, a joghurtot és a mézet.

Az áfonyaszemeket keverd bele a félretett lisztbe, majd óvatosan forgasd a gyümölcsöt a tésztához. Öntsd az előkészített formába, majd süsd 35-45 percig (érdemes tűpróbát csinálni). Miután kivetted, hagyd a formában hűlni legalább 10 percig.

Elkészítési idő: 50 perc

 

Tipp:

• A vekniforma méretétől függően már a 30. percnél érdemes rá-ránézni a sütire!

• Ha egy kicsivel magasabb zsírtartalom is belefér, olajos magvakkal is dúsíthatott a tésztát.

 

Még több egészséges áfonyás desszert:

Duplán áfonyás zabsüti

Áfonyás-banános sült zabkása

Vörös áfonyás bögrés muffin