Írj nekünk

Ha a futás már nem elég ... - itt az ötpróba, az új kihívás!

Örömsportolásért pontokat gyűjthetsz, a pontokat klassz ajándékokra válthatod az Ötpróba Tokióba programsorozatban.

Futni klassz dolog. De a futás mellett néha jól esik átkirándulni egy másik sportágba, hogy egy általunk kevésbé ismert mozgásforma okozta örömet is átélhessük. Erre ad lehetőséget az Ötpróba sorozat.

keresztedzések fontosságáról már többször is írtunk oldalunkon. Egy új mozgásforma más izomcsoportot mozgat meg, megtöri a folyamatos futóedzéseink monotóniáját, motivál, és persze erősít. Néha egyszerűen muszáj és létfontosságú, hogy más edzéseket is végezzünk. Ha nincs ötleted, vagy bizonytalan vagy, hogy milyen sportágat lenne érdemes kipróbálnod, akkor érdemes ellátogatnod egy Ötpróba rendezvényre.

Nem verseny-, örömsportolás!

Az Ötpróba sorozat egy olyan sportrendezvény-széria, amely egész évben, sőt 2020-ig lehetőséget ad arra, hogy biztonságos keretek között kipróbálj egy olyan sportágat, amellyel már régóta szemezel. Ráadásul a teljesítményedért pontokat kapsz, amiket aztán értékes ajándékokra válthatsz be.

Kiemelendő, hogy ezek a sportesemények hétköznapi emberek számára is teljesíthető versenyekről és leküzdhető távolságokról szólnak, hogy minél többen osztozhassanak a sportolás örömében. Akkor is elkezdhetsz ötpróbázni, ha még csak 5 kilométert futsz, hiszen ez a sorozat nem a versenyről szól, hanem a saját határaid leküzdéséről. Ezeken a rendezvényeken a hangsúly azon van, hogy a résztvevők ne egymással, hanem önmagukkal versenyezzenek. 

Próba? Szerencse! Jutalom!

Az Ötpróba rendezvénynaptárban évente 120 hazai verseny kerül megrendezésre.  5+1 sportágban választhatóak megmérettetések. A futás, úszás, túrázás, kajak-kenu, kerékpár (országúti és hegyi kerékpár) mellett még a triatlonban is kipróbálhatod magad. A szervezők nem titkolt célja, hogy akkor is továbbléphess az egészségtudatos életmódban, ha már eddig is sokat mozogtál. Úgy tudsz átélni egy új mozgásformát, hogy bátorságodért cserébe jutalompontokkal gazdagodsz! Ha eddig csak futottál, akkor pattanj bringára, vagy csobbanj egyet egy tóátúszáson. Ha részt veszel a rendezvénysorozat állomásain, sportolásodért pontokat kapsz. Ezeket a pontokat a 2020-as olimpiáig tudod gyűjteni. Ha elérsz 60 pontot, akkor a végén akár egy melegítő lehet a jutalmad. Ahogy lépegetsz előre a pontszámgyűjtésben, más értékes ajándékok is üthetik a markod, a baseballsapkától a hátizsákig. Ha minden sportágban legalább egy pontot gyűjtöttél, és megvan a 60 pont, akkor a melegítő mellé, még egy emlékplakett is a tiéd lehet.

 

Az Ötpróbának 1000 forintos regisztrációs díja van, amelyet egyszer kell befizetni, és ezzel 2020-ig, a sorozat végéig tag maradsz. A tagság további előnye, hogy ötpróbásként számos más versenyen engedményeket kapsz, illetve ha a versenyhelyszínre vonattal utazol, akkor a MÁV 50%-os kedvezményt nyújt. További nevezési kedvezményekről az adott verseny oldalán tudsz tájékozódni.


Több mint 20 ezer fős ötpróba közösség

Ha már futottál többedmagaddal, tudod, hogy mekkora ereje van a közös sportolásnak. Ezért is választotta az Ötpróba mottójának: Sport. Közösség. Az egymás motiválásának, és közös sportélményeknek teret adó sorozat az 1978-ban indult olimpiai ötpróba folytatása. Ennek az olimpiai ciklusokat összekötő pontgyűjtő sorozatnak a célja, hogy minél többen mozogjunk közösségben, tegyünk az egészségünkért, a jól-létünkért. Hangsúlyozottan ez egy szabadidősport közösség, nem a versenysportról szól. Három olimpikon vállalta az Ötpróba nagykövete szerepet: Dr. Kiss Gergely, 3x-os olimpiai bajnok vízilabdázó, futónagykövet), Storcz Botond, 3x-os olimpiai bajnok kajakozó, kajak-kenu nagykövet, Cseh László, olimpiai ezüstérmes úszó, úszónagykövet. Az ő nevük is garantálja a minőséget, amivel találkozhatsz a rendezvényeken. További információt az eseményekről itt találsz: Ötpróba Tokióba 

 

Tématámogatás. Készült Magyarország Kormánya támogatásával