Persze, tudjuk, hogy a pizza nem az igazi pizzatészta nélkül, de ha szeretnél egy kicsit spórolni a szénhidráttal, akkor kipróbálhatod ezt a tojáslepény alapú finomságot is! A klasszikus Margherita pizza ízvilágát a paradicsomszósz és a mozzarella biztosítja: ha van rá időd, a szószt elkészítheted saját magad is, a mozzarellából pedig érdemes kifejezetten pizzamozzarellát választani!
Zöldséges frittata pizza paradicsomszósszal és mozzarellával
Hozzávalók (kb. 4-6 személyre):
6 db egész tojás
4 db tojásfehérje
1 teáskanál olívaolaj
200 g csiperke gomba
1 nagy fej vöröshagyma
1-2 db piros kaliforniai paprika
1,5 teáskanál olasz fűszerkeverék
½ teáskanál fokhagymapor
só
frissen őrölt fekete bors
½ bögre paradicsomszósz*
125 g pizzamozzarella
friss bazsalikom a tálaláshoz
olajspray a tepsihez
*A házi fűszeres paradicsomszósz elkészítési módját erre a receptünkre kattintva találod meg!
Elkészítése:
A sütőt melegítsd elő 220 fokra. Egy tepsit fújj ki olajspray-vel (ha olyan serpenyőt használsz, ami sütőbe tehető, akkor nem kell tepsit használnod).
Egy nagyobb tálban keverd össze az egész tojásokat, a tojásfehérjéket, majd sózd és borsozd meg ízlés szerint, és adj hozzá ½ teáskanál olasz fűszerkeveréket.
Az olívaolajat hevítsd fel egy serpenyőben. Szórd rá az apróra vágott hagymát, a feldarabolt paprikát és gombát, majd fűszerezd a maradék olasz fűszerkeverékkel, a fokhagymaporral, sóval és borssal. Dinszteld puhára a zöldségeket kb. 5 perc alatt, majd kanalazd a tepsibe, és egyengesd el. Öntsd rá a tojásos keveréket, majd told a tepsit a sütőbe, és süsd a tojáslepényt kb. 8-9 percig, míg nagyjából megszilárdul.
Vedd ki a lepényt a sütőből. A tojáslepényt kend meg a paradicsomszósszal, és helyezd el rajta a felszeletelt pizzamozzarellát. Tedd vissza a sütőbe pár percre, és süsd addig, míg a sajt szépen meg nem olvad, és a frittata össze nem áll.
Tálaláskor szórd meg friss bazsalikommal!
Elkészítési idő: kb. 30-35 perc
Tipp: Ha nem szereted a gombát, nyugodtan cseréld le például brokkolira. A brokkolirózsákat érdemes előpárolni vagy blansírozni.