Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Zöldséges frittata „pizza”

Seva_blsv | A tojáslepény nem igazi pizza, de néhány hozzávalóval pizza szerűvé lehet varázsolni

Tojáslepény + Margherita pizza egyben!

Persze, tudjuk, hogy a pizza nem az igazi pizzatészta nélkül, de ha szeretnél egy kicsit spórolni a szénhidráttal, akkor kipróbálhatod ezt a tojáslepény alapú finomságot is! A klasszikus Margherita pizza ízvilágát a paradicsomszósz és a mozzarella biztosítja: ha van rá időd, a szószt elkészítheted saját magad is, a mozzarellából pedig érdemes kifejezetten pizzamozzarellát választani!

 

Zöldséges frittata pizza paradicsomszósszal és mozzarellával

Hozzávalók (kb. 4-6 személyre):

6 db egész tojás

4 db tojásfehérje

1 teáskanál olívaolaj

200 g csiperke gomba

1 nagy fej vöröshagyma

1-2 db piros kaliforniai paprika

1,5 teáskanál olasz fűszerkeverék

½ teáskanál fokhagymapor

frissen őrölt fekete bors

½ bögre paradicsomszósz*

125 g pizzamozzarella

friss bazsalikom a tálaláshoz

olajspray a tepsihez

*A házi fűszeres paradicsomszósz elkészítési módját erre a receptünkre kattintva találod meg!

 

Elkészítése:

A sütőt melegítsd elő 220 fokra. Egy tepsit fújj ki olajspray-vel (ha olyan serpenyőt használsz, ami sütőbe tehető, akkor nem kell tepsit használnod).

Egy nagyobb tálban keverd össze az egész tojásokat, a tojásfehérjéket, majd sózd és borsozd meg ízlés szerint, és adj hozzá ½ teáskanál olasz fűszerkeveréket.

Az olívaolajat hevítsd fel egy serpenyőben. Szórd rá az apróra vágott hagymát, a feldarabolt paprikát és gombát, majd fűszerezd a maradék olasz fűszerkeverékkel, a fokhagymaporral, sóval és borssal. Dinszteld puhára a zöldségeket kb. 5 perc alatt, majd kanalazd a tepsibe, és egyengesd el. Öntsd rá a tojásos keveréket, majd told a tepsit a sütőbe, és süsd a tojáslepényt kb. 8-9 percig, míg nagyjából megszilárdul.

Vedd ki a lepényt a sütőből. A tojáslepényt kend meg a paradicsomszósszal, és helyezd el rajta a felszeletelt pizzamozzarellát. Tedd vissza a sütőbe pár percre, és süsd addig, míg a sajt szépen meg nem olvad, és a frittata össze nem áll.

Tálaláskor szórd meg friss bazsalikommal!

Elkészítési idő: kb. 30-35 perc

Tipp: Ha nem szereted a gombát, nyugodtan cseréld le például brokkolira. A brokkolirózsákat érdemes előpárolni vagy blansírozni.