Ultravaló Peterdi-Farkas Éva blogja
Írj nekünk

Ultra Tisza lázban - De miért izgulok?

 Ha az UTT is úgy meglesz, mint a Kis-Balaton-kör, nem fogok panaszkodni...

Igazából rohadtul nincs semmi, de semmi okom izgulni, mert apróhal vagyok én a mezőnyben, még a 65 km-n is. Korosztályos díjazás nem lesz (a versenykiírással ellentétben - legalábbis az én értelmezésem alapján). A meleg nem a barátom. Itt a kör be is zárult, tehát ha a helyezés miatt nem izgulok, akkor miért? 

Ez lesz a hatodik ultra távú versenyem és a második leghosszabb táv, amit valaha futottam. Egyben erre edzettem az összes közül a legtudatosabban és most van a legjobban sikerült felkészülés a hátam mögött, amit ráadásul edző vezényelt le. Igaz, nem sok időnk volt ráedzeni (2 és fél hónap) de most a korábbiakkal ellentétben megvoltak a változatos edzéstípusok és a hosszú futások is, így nincs is semmi hiányérzetem a felkészüléssel kapcsolatban. Bár szerinte a heti 60-80 lefutott kilométerem nem az igazi, ez részemről pont az egyetlen dolog, ami miatt nem aggódom. Ha tudná, hogy a régebbi ultráim milyen "felkészülésekkel" futottam le... XD Ráadásul most oda lett figyelve a táplálkozásra és a regenerációra is (már amennyire 2 kisgyerek mellett lehet). Szóval elvileg hóttnyugodtnak kellene lennem, mert minden adott a sikeres teljesítéshez. 

Futottam edzésből maratont 32 fokban a Balaton-parton:

 Kis-Balaton-kör, 32 km, szintén melegben, 5:47 átlaggal:

 

Teszteltem a felszerelést és a frissítést is:

 Apropó, felszerelés...

 

De pont a fentiek miatt nem vagyok nyugodt. Mert ha beüt a krach, nem tudom mire fogni. Mert most elvárások vannak, kicsit edző által is, de főleg magammal szemben. Most nem lehet lazázni és elhéderezni a pontokon, mint eddig, a cél ugyanis az, hogy ezt a 65 km-t végig futva tegyem meg, lehetőleg megállás nélkül (és ebbe a frissítőpontok is bele vannak értve). A terv pedig kerek 6 perces átlagtempó. Szerencsémre lesz bicajos kísérőm (Kitti), aki az én privát frissítőpontom is lesz egyben, így minden körülmény adott a terv megvalósításához, a többi csak rajtam múlik. Ez egy kicsit stresszel. :D Meg az is, hogy február (Szerelmes Füred) óta nem versenyeztem, furcsa lesz ennyi kihagyás után ismét rajthoz állni. Igyekszem azt mantrázni, hogy ez nekem nem a célversenyem, mert az ősszel lesz, ez most próba, felkészülés, buli. 

2 nappal vagyunk a verseny előtt, de holnap már utazunk a Tisza-tóra, ahol vasárnapig foglaltam szállást, kicsit egybekötjük a kellemest a hasznossal, jön a család, lesz strandolás, kirándulás. Én itthon esőtáncot járok, ők a melegben reménykednek. Ma felhős időt mondanak szombatra 27 fokkal, ebből még bármi lehet, de amilyen szerencsém van, igazi fülledt, párás pusztulat lesz és olyanok leszünk, mint halak a szatyorban. Az elmúlt időben próbáltam az összes futásom a nap legmelegebb részére időzíteni, de nem érzem, hogy alkalmazkodtam volna.

Majd lesz valami.

Ezzel a mondattal álltam rajthoz az összes versenyemen, hatalmas bölcsesség, mert mindig bejön! :)

 

Checklist. Nem nagy eresztés, negyed óra alatt beszórom a kocsiba...