Írj nekünk

Szabó Gábor

futóedző

Szabó Gábor futóedző

Az egész életemet a futás tölti ki, ez a munkám, a szórakozásom, a múltam és a jövőm is valószínűleg. 25 éve futok, és a bátortalan kezdeti lépések után elég hamar versenyszerűen bele is csaptam a lecsóba. Legjobb időim: 10 000m – 31p 36mp; Félmaraton – 1ó 09p 26mp; Maraton – 2ó26p27mp. Az OB címeket már egy ideje nem annyira számolom, nem nagyképűségből, inkább csak azért mert már nem ez a lényeg. Helyre kerültek a dolgok. Most például azt találtam ki Beda Szabival, hogy megint kéne egy dögös 2:30-on belüli maraton, ez az idei fő project, az őszi Berlin maratonon. Nagyon izgalmas lesz.

 

Gábor cikkeit itt érheted el!

Az utóbbi években egyre több terepversenyen is indulok, annak ellenére, hogy annyira nem ehhez a karosszériához van kitalálva egy terepultra. Mátrabércek és Piros 85-ök általában 2.-3. helyen sikerülnek. A rövidebbek kicsit jobban. J

Több mint 10 éve vezetem a Sashegyi Gepárdok futóklubot, rengeteg szuper futónk van és volt is…. jópár csapat OB-t nyertünk, sok jó eredmény született már pl. 2:45-ös női maraton, és fiúknál is 2:20-as.  De ami igazán számít, az a feltétlen pozitív légkör, ami alapja egy maga színvonalú műhelymunkának. Úgy érzem edzőként is sokat fejlődtem az elmúlt években. Bódis Tomi ultrafutót, aki 2018-ban 4. lett a Spartatlonon, szűk egy év alatt segítettem hozzá ehhez az eredményhez. Ez egyébként nem csak engem, de őt is minősíti. Világbajnok hozzáállású ember, példakép. 

 

Kezdő és extrém célokat kergető futók felkészítését is szívesen vállalom. Ha szeretnél edző segítséget kapni a futócéljaid megvalósításához, írj a futasrolnoknek@futasrolnoknek.hu (nem csak nőknek!).

 Szabó Gábor futóedző cikkei a Futásról Nőknek Magazinban itt olvashatóak!