Írj nekünk

Olosz József

Gyógytornász

Olosz József manuálterapeuta-gyógytornász

Mindig is szerettem sportolni. Profi szinten semmit nem űztem, de belekóstoltam a labdajátékokba, a küzdősportokba és a versenytáncba is. Ezért is jelentkeztem pályakezdőként a kolozsvári egyetemre a gyógytornász, valamint a testnevelési szakra.

A diploma megszerzése után neurológia területen kezdtem dolgozni, majd egyre jobban vonzott a sportsérülések rehabilitációja. Számomra a sportsérülések izgalma abban rejlik, hogy legtöbbször nem ott van a probléma oka, ahol a tünet jelentkezik. Ennek kinyomozása egy kaland számomra. Ennek a területnek az egyik oldala a teljesítménydiagnosztika, ezért humánkineziológiából is lediplomáztam.

Folyamatosan kerestem a továbblépési lehetőséget, így találkoztam a manuálterápiával, amit annyira hatékonynak találtam, hogy elvégeztem az összes népszerűbb képzést a témában (Maitland, Mulligan, Stecco féle fascia manipuláció).

Szívesen olvasom a legfrissebb kutatásokat és kötöm össze azokat a saját, rendelőben szerzett tapasztalataimmal. A sportrehabilitáció napról napra fejlődik, naprakész tudás csak folyamatos tanulással lehetséges. Az új kutatásokat, szakmai tapasztalataimat szívesen megosztom másokkal is a blogomon: https://gyogytorna.blog/

Kedvenc szakterületem a hobbi és élsportolók alsó végtagi sérüléseinek akut és krónikus rehabilitálása. A munkámban az a legnagyobb öröm, mikor olyan pácienseken tudok segíteni, akik már régóta keresik a megoldást problémájukra.

Jelenleg vezetőgyógytornászként dolgozom a Sherlock Rehabnál: https://sherlockrehab.hu/