
Szöveg: Viniczai Andrea | 2016.05.27. | Frissítve: 2018.12.04. | |
greatbritishchef | A müzlit nem nagyon tudod elrontani. A recepttől eltérően, a saját ízlésedhez közelebb álló magvakat is használhatsz.
Házi müzlit készíteni népszerű és rém egyszerű dolog. A müzliszelet egy igazán univerzális fogás, mert futás előtt, alatt és után is kiváló! Ha futáshoz viszed, akkor tekerd be fóliába, és úgy tedd be a zsákodba. Ha gyermekeid vannak, tuti, hogy ezt szeretni fogják, főleg ha együt készítitek.
Hozzávalók:
egy csomag mogyoró
fél csomag mandula
25dkg rozs vagy zabpehely
aszalt barack
mazsola
vörösáfonya
4-5 evőkanál méz
Kezdő lépésként kell egy csomag mogyoró, fél csomag mandula összevágva, összekeverve 25 dkg rozs vagy zabpehellyel. Ezt beöntjük egy serpenyőbe, és így á la natur összepirítjuk egy kicsit. Mikor már illatosodik, mehet rá az aprított aszalt barack, mazsola, vörösáfonya. Végül nyakon öntjük 4-5 evőkanál mézzel. Aztán ezt az egész kulimászt egy sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, és mehet 15-20 percre a sütőbe. Kb 25 szelet lesz belőle, Szerintem futásnál kiváló frissítő.