Mindent a futásról nőknek Németh Györgyi blogja
Írj nekünk

Cs.Sz.F. - mert a mi közösségi futásunk nem maradhat el!

Futásról Nőknek | Ezen a táblán jelöljük mától kezdve, hogy ki fut el Göd és Vác között a gödi futócsapatból

A futás összeköt minket.

Aki 2012 óta követi a blogomat, azok jól tudják, hogy mi az a Cs.Sz.F. Minden csütörtökön futunk a helyi kis futócsapattal, ha esik, ha fúj, télen és nyáron, immár 2012 augusztusa óta.... Mert csütörtökön Csütörtöki Szent Futás van!

A járványhelyzet persze a futóközösségeket is szétrobbantotta. Illetve ki-ki félig illegálisan egymástól távol vagy kis csoportokban továbbra is együtt fut (ejnye!), persze a legtöbben egyedül futják a kilométereket. A mi csapatunk úgy döntött, hogy egyelőre felfüggesztjük a közös futásokat.

Gödön, a legtöbben a Duna-parton, a bringás úton futunk, én általában Vác irányába.

Először az egyik futótársunk gyermeke rajzolt egy Cs.Sz.F. rajzot és tett ki a Vác táblához, az egyik bringás pihenőhöz, Göd és Vác között félúton. Szívmelengető ott elfutni, és ránézni erre a kis rajzra. Ha fizikálisan nem is találkozunk, lélekben továbbra is együtt vagyunk, legalábbis a kis rajzra nézve mindig eszembe jutnak a többiek.

A járvány idején is egy közösséget alkotunk

 

Hát, elképesztően jó érzés volt. Megkerestem a filctollat, amit szintén profin elrejtettek a gyerekeivel és nagy-nagy örömmel húztam be a kis vonalamat, hogy ott jártam, futottam, ma is megcsináltam. 

No, hát ezért jó futni. Összeköt minket az út, értjük egymás dilijét, hogy ha menni kell, hát menni kell. Igen, megkapjuk most a járvány idején, hogy "nem tudsz a fenekeden ülni"? Nem, addig amíg nem kötelező maradni, megyünk (kereteket szigorúan betartva, hisz ezért nem futunk együtt).

Nem a kifogásokat keressük, hanem a lehetőségeket és jó tudni, hogy ezzel a futás dilivel nem vagyunk egyedül.

Köszi Laci, elképesztően jó érzés volt felfedezni ezt a táblát.... Ki gondolta volna, hogy a 2012-ben kitalált közösségi futás 2020-ban még egy ilyen táblát is kap. 

Jó futást!

Györgyi