Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Sütőtökös-magvas zabkása

Istock | Energiát adó reggeli

Hagyd összeérni az ízeket!

Használjuk ki, amíg tart a sütőtökszezon, és kombináljuk ezt a népszerű őszi zöldséget a futók körében oly népszerű fogással, a zabkásával. Az egyéjszakás zabkásának az a plusz előnye, hogy reggelre szuperül összeérnek az ízek. A recept chiamagot is tartalmaz, ha nem bírja a hasad, hagyd ki belőle nyugodtan.

 

Sütőtökös-magvas zabkása

Hozzávalók (2 személyre):

2/3 bögre* édesítetlen mandulaital

¼ bögre natúr görög joghurt

¼ bögre sütőtökpüré

2 evőkanál méz vagy juharszirup (vagy pár csepp energiamentes édesítőszer)

1 evőkanál chiamag

1 teáskanál őrölt fahéj

csipetnyi őrölt szerecsendió és szegfűszeg

2/3 bögre zabpehely

A tetejére: szárazon pirított dió, mandulavaj, cukrozatlan aszalt gyümölcs ízlés szerint

(*2,5 dl-es bögre)

 

Elkészítése:

Egy tálban keverd össze a mandulaitalt, a görög joghurtot, a sütőtökpürét, a mézet vagy juharszirupot és a vaníliakivonatot.

Szórd hozzá a chiamagot, a fahéjat és a zabpelyhet, majd alaposan keverd össze. Kanalazd át a keveréket egy csatos tetejű üvegbe vagy befőttesüvegbe, zárd le, majd helyezd a hűtőbe legalább 4 órára vagy egy teljes éjszakára.

Mielőtt fogyasztani szeretnéd a zabkását, a diót vágd durvára, és száraz serpenyőben kissé pirítsd meg. Szórd rá a zabkására, ízlés szerint kanalazz rá kevés mandulavajat, és már tálalhatod is.

Elkészítési idő: 10 perc + pihentetés