Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Csokis-diós keksz glutén- és laktózmentesen

@marianna.ok via Twenty20 | Egyszerűen elkészíthető süti csokival, kakaóval, dióval

Jutalom futás után.

Ha édességre vágysz, és van egy kis időd, sokkal jobb otthon elkészíteni a csokoládés kekszet, hiszen így pontosan tudod, mi kerül bele. Az alábbi egyszerűen elkészíthető, bögrés sütiből 1-2 szem futás után szuper – meg persze nagyon finom – jutalom, és remekül kielégíti a csoki iráni sóvárgást.

 

Csokis-diós keksz

Hozzávalók (kb. 18-20 darabhoz):

3/4 bögre* mandulaliszt

1/2 bögre kókuszliszt

1/2 bögre apróra darabolt dió

1/3 bögre apróra darabolt magas kakaótartalmú étcsokoládé

1/4 bögre cukrozatlan kakaópor

1 teáskanál sütőpor

1/4 teáskanál szódabikarbóna

csipetnyi só

1/2 bögre méz vagy juharszirup

1/3 bögre olvasztott kókuszzsír

1 db tojás

1 teáskanál vaníliakivonat

(*hagyományos 2,5 dl űrtartalmú)

 

Elkészítése:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra, egy nagy tepsit bélelj ki sütőpapírral.

Egy nagyobb keverőtálba öntsd bele a mandulalisztet, a kókuszlisztet, az apróra vágott diót és csokoládét, a kakaóport, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát, majd keverd össze.

Egy kisebb edényben keverd össze a mézet, az olvasztott kókuszzsírt, a tojást és a vaníliakivonatot. A nedves hozzávalókat öntsd a száraz hozzávalókhoz, és jól dolgozd össze. 15 percre tedd a tésztát a hűtőszekrénybe!

Egy evőkanállal kanalazz ki egy kis adagot a tésztából, a kezeddel formázz belőle golyót, kicsit nyomkodd le, majd helyezd a tepsire. Ugyanígy készítsd elő a sütéshez a többi kekszet is (hagyj köztük a tepsin kb. 2-2,5 cm távolságot).

Süsd a csokis-diós kekszeket kb. 15 percig. Miután kivetted, hagyd a sütiket kihűlni a tepsiben, mert amíg ki nem hűlnek.

Elkészítési idő: 40 perc