Mindent a futásról nőknek Németh Györgyi blogja
Írj nekünk

Mi a Te történeted? – Anita

A női akaraterő és elszántság másik példáját Baksa Anita történetén keresztül szeretném megmutatni Neked. Mikor először elolvastam a levelét és megnéztem a fotóit, alig hittem a szememnek. Persze közel negyven év tapasztalatával (na jó, 38,5 de én 37 éves korom óta 40-et mondok,.. edzem magam:)) az ember már sok mindenen nem csodálkozik. Szinte érthetetlen, hogy egy életveszélyes vagy tragikus helyzet miért teszi tehetetlenné az egyik embert akár hosszú évekre,  még a másiknak akár életre szóló célokat és lendületet ad?
Nyilván beállítódás, az otthonról hozott minták, a neveltetés, az alapvető emberi habitus vezérlik a reakciókat. Mindenesetre elgondolkodtató.  Amit Anita a szülés során elszenvedett tüdőembólia után produkált, az egészen csodálatra méltó. Mikor ilyen levelet olvasok, tényleg úgy érzem, hogy minden gödörből van kiút.  Olvasd el sorait, amit Anita a "Mi a Te történeted?" felhívásra küldött el nekünk.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
"Gondoltam leírom az én is a történetemet. 2009. december 4-én, az ikreim szülése után nem kaptam vérhígítót és tüdőembóliát kaptam. Két hétig fel sem kelhettem az ágyból. Ágytálaztak, nem részletezem. Mindig is sportoltam. A betegágyon, tehetetlenül fekve határoztam el, hogy ha innen egyszer felkelhetek, akkor lefutom a maratont. Az első évem a lábadozásról szólt. Aztán 2011 februárjában elkezdtem  az edzéseket és októberben  5óra 16 perc alatt sikerült teljesítenem a 42 kilométert. Azóta átpártoltam a fitnessre és testépítő versenyeken indulok. Tavaly 3. lettem a magyar bajnokságon, idén pedig a Fitness Weekeden lettem 3. Az általam összeállított képeken a következőket láthatod (fentről és balról jobbra haladva): - 31 hetes iker pocival - 3 héttel császárszülés után tüdőembóliával diagnosztizálva - Frissen szabadulva a kórházból
(alsó sor) - 2 évvel a császár után a maraton végén - 3 évvel az iker császár után egy versenyen - 3 és fél évvel az eset után, egy reklám fotózáson Az én szlogenem az, hogy azért vannak az álmok, hogy valóra váltsuk őket. Még mindig nem értem el azt a formát amit igazán szeretnék, de rajta vagyok a témán. Szeretném megtanítani mind a három lányomnak, hogy család mellett miként maradhat bárki igazi NŐ. Nekem ez fontos. Azt hiszem, hogy minden kislány hercegnőnek látja az anyukáját, és én személy szerint szeretném ha minél több nő is hercegnőnek látná önmagát a tükörben. Csodák nincsenek. Csak a helyes táplálkozás és a kemény edzés hoz sikert."
 
 
Ha bárki azt gondolná, hogy itt most a külső testforma megalkotásán lenne a fő hangsúly, akkor téved. Úgy vélem, hogy a sport, a test a szellem és a lélek legnemesebb formálója. Az egyik nem épülhet a másik nélkül. Mondhatnám úgy is, hogy a tartalom és a forma szervesen összeépül. Ha nincs meg a kapcsolat, akkor csak emberi giccsről, ripacskodásról beszélhetünk. Felépülni egy ilyen testi és lelki állapotból bizony emberpróbáló testi és lelki feladat. 
Nagyon gratulálok Neked Anita!
 
 
Jó futást!
 
Györgyi