Mindent a futásról nőknek Németh Györgyi blogja
Írj nekünk

NY City maraton – mégis megyek. Megyek?

Mint arról értesülhettél, darabjaira hullott figyelmem sikeresen átsiklott a 2015-ös NY maraton sorsolási eredményén, és bár elsőre kisorsoltak, mégis lemaradtam a 2015-ös álom versenyről. Azért NY szerintem sok futó fejében ott van, hogy majd egyszer. Hát, nekem most lesz rá lehetőségem, HA!

Először is a tavalyi baki után annyit tudtam menteni a helyzeten, hogy mivel a verseny előtt két nappal rájöttem, hogy mekkorát sz...vtam, így még időben le tudtam mondani a részvételemet. Ezt a nevezési díj bánta, de ígéretet kaptam, hogy a 2016-os versenyre fenntartják a helyemet. Azóta szorgosan nyitogatom a NY Road Runners hírleveleit, és bizony ott ül a postafiókomban a levél, hogy WE ARE HOLDING YOUR SPOT! Tényleg nincs más dolgom, mint leperkálni a nevezési díjat és akkor idén novemberben ott lehek a rajtban. Még kell egy kis családi egyeztetés, és aztán GO!

Hogyan lehet nevezni?

A NY maratonra érdemes regisztrálni mielőbb, ha komolyan gondolod az indulást, mert sorsolás van. 3 éven belül állítólag mindenki bekerül a rajtba, aki kitartóan nevez. Amúgy többféle lehetőség van arra, hogy bekerülj az indulók közé.  Garantált az indulásod, ha valamilyen jótékonysági gyűjtés bevállalsz. Itt azért komoly, 2500-2600 dollárt kell gyűjteni, és vmilyen kinti szervezet számára. Valljuk be, egy magyar embernek ez nem egyszerű vállalkozás. Lehetőség van úgy is bejutni a versenyre, hogy teljesítesz egy megadott maratoni v. félmaratoni versenyt bizonyos időhatáron belül. A szintidőt teljesítő futókat jelentkezési időrendben teszik be a rajtba. Csak a hitelesített pályán zajló versenyek szintidejét fogadják el a szervezők. 2016-ban növelik a szintidőt futott jelentkezők számát a teljes NY maraton mezőnyében.  A mezei, mármint egyszeri, amatőr, totál átlagos futók - mint én is -  pedig egyszerűen jelentkeznek 11 dollárért és várják a szerencséjüket, hogy kisorsolják őket az indulók közé. Aztán automatikusan leemelik a több mint 300 dolláros nevezési díjat, és már csak ki kell utazni, szállás miegymás. A 11 dollárt nem kapod vissza, ha nem sorsolnak ki. Ez admin költség.

Így jutottam be én is a versenyre, a sorsoláson keresztül. Itt jelentkezhetsz a NY maratonra, február 21-ig még van lehetőséged a 11 dolláros jelentkezésre!  

Jó futást!   

Györgyi