Mindent a futásról nőknek Németh Györgyi blogja
Írj nekünk

Futás, buli - Berlin Night Run

Bár a nyáron heti három futásnál több nem fért az életembe, és nem is igazán versenyeztem, a Berlin Night Runt viszont lefutottam. Ez a futóverseny volt a 2017-es nyaram legjobb versenye, és az sem hétköznapi, ahogyan oda kijutottam. Ha követed a Futásról Nőknek Facebook oldalt, akkor láthattad, hogy 2017-ben az Adidas Runners-el közösen több csajos futóklubot is tartottunk, és az Adidas Runners volt 2017 legdinamikusabban fejlődő futómozgalma. De hogy jövök én ide?

Mint oly sok bloggert, a 2017-es Adidas Runners futóklub indulásakor engem is megkerestek, és elhívtak a VIP első közös futásra, amiről egy videót is készítettünk. Anno Ancsúrral és Dórival mentünk el a rendezvényre, és kellemesen szórakoztunk. Szóval innen datálódik a kapcsolatom az AR-rel.

 

Futás, futás, nyár, nyár –  majd egy nap kaptam egy mailt, amiben többedmagammal meghívást kaptam az Adidas Night Run 10 kilométeres futóversenyre, Berlinbe. Többször is elolvastam a levelet, hogy jól értek-e mindent. Borzasztóan örültem. A berlini Adidas Runners, egy nagy nemzetközi összeröffenést szervezett július végére , ahol sok-sok országból 10-20-30 fős csapatok érkeztek. Már nem emlékszem a pontos számokra, de talán 800 ember jöhetett össze Európából, de jöttek Mexikóból, Izraelből, Dél-Afrikából – szóval sok helyről. A magyar Adidas Runners csapattal így én is kiutazhattam, és 3 szuper napot tölthettem Berlinben. Ha eddig nem lett volna világos, hogy a buli és a sport hogyan kapcsolódik össze, akkor azt most megtanultam. 

 

Mi egy 10 fős csapattal utaztunk ki.

 

A gépen összeismerkedtem azokkal, akikkel még nem találkoztam eddig.  Úgy éreztem magam, mintha visszapottyantam volna kamaszkorom legközepébe. Egy Youth Hostelben szálltunk meg, négyen voltunk egy szobában. Mi Nellivel két török lánnyal aludtunk egy szobában. A hostel átriumában Adidas Runners pólóban ment a duma, a zene, ismerkedtek a futók. Mi is lementünk felmérni a terepet.

A csapat

Nem akarom részletezni óráról órára azt, hogy merre jártunk, csak az igazi WOW élményeket, de hihetetlen volt, hogy milyen profin összerakta az Adidas ezt az egészet. Mint ahogyan itthon az Adidas Runners Budapest feliratot látni minden pólón, ugyanígy, minden ország a saját AR + városnév pólóját viselte. Amolyan ismeretlen ismerősök feeling volt az egész. Az egésznek az a lényege, hogy bárhol jár egy AR-es futó a világon, az egyenpólóról megismerik egymást, és nyilván sokkal könnyebben megy az ismerkedés, hisz a világ minden országában ugyanazzal a rendszerrel mennek a közös futások.

 

WOW nr. 1. – Nos, az egyik az Adidas RunBASE volt

A berlini Adidas Runners klubnak van egy szuper közponja, ami egy konkrét épületben is megtestesül, ahová eljárnak a berlini futók edzeni, bandázni. Ott, a normál hétköznapokon edzéseket szerveznek: jógát, nyújtást, body artot, cross fitet és innen indulnak a közösségi futások is.  Van a Runbase-ben egy Adidas bemutató üzlet, és egy étterem is. A Night Run után odamentünk a záróbulira. Hihetetlen pro volt az egész helyszín, szuper jó volt a hangulat, koktélok, DJ – ment a tánc ezerrel.  Nekem a RunBASE volt a legnagyobb WOW élményem, mert ilyen futóközpontot nem igazán láttam még sehol sem, pedig sikerült már elutaznom pár helyre futni.  Ha voltál a Spar Maratonon, ott valami hasonló standdal állt fel az Adidas itthon is, amolyan RunBase jellegű kis épületet hoztak össze, amiben szintén le lehetett ülni dumálni, enni, inni, bemelegíteni, nyújtani azoknak, akik az Adidas Runners klubban futnak. Íme egy kis videó a RunBASE-ről (bár ezek a bulin készültek este) és egy pár fotó, amin sokkal jobban látszik minden.

 

WOW nr. 2. – Berlin Night RUN 10km

Az egész futószezonom amolyan túlélős volt, mármint ha a versenyek szempontjából nézem. Ha úgy nézem, hogy az elfoglaltságaim mellett mennyit futottam, akkor nincs gond, mert életben tartottam a lángot. A lényeg, hogy a Berling Night RUN-t azért is szerettem, mert minden minimál edzés ellenére sikerült egy 50:50-es 10 kilométert futnom, aminek tényleg örültem. A pálya zseniális volt. Alig volt benne fordító, hosszú egyenes úton futottunk, ahol rengeteg szurkoló vett minket körül. Hogy mi, Adidas Runners futók a teljes mezőny elejéről indulhattunk az pedig fullos élmény volt – persze a teljes tömegrajt után a gyorslábúak durván lefutottak, legalábbis engem.   Íme a rajtba vonulásunk pillanatai.   

 

WOW nr. 3. – A Játék

Az egyik nap programjaként egy sportpályán versenyeket szerveztek nekünk a berliniek, de a budapesti csapat valahogy a helyszín alternatív programjaiban érezte magát a legjobban.   Igen komoly dolgokban mértük össze tudásunka, maradjon itt annyi, hogy tovább csúsztam a korlétrán, és egykori 13 éves énemmel szembesültem ismét. Mit is mondjak, volt min visítozni. Sajnos az óriáslabdás küzdelmünk vidóját valahogyan letöröltem, mindenesetre nem találom a telómban, de totál őrült volt az egész.

 

 

Szóval így passzol össze a buli és a futás Adidas módra. Hihetetlen jó élmény volt az egész hétvége, mindamellett fel is csigázott Berlin, egy esetleges maraton szempontjából…. . Már csak a munka-család-futás háromszöget kell megszerveznem!

#WHYIRUNBUDAPEST?

’cause I love it!

 

Jó futást!

 

Györgyi