Vegán ünnepi édességek
Írj nekünk

Vegán avokádós csokimousse

Istock | Egyszerűen elkészíthető desszert avokádóból és étcsokiból

Természetes édesítővel.

Az avokádó gazdag B5-, B9- (folsav), B6-, K- és E-vitaminban, káliumban, valamint rézben, illetve egyszeresen telítetlen zsírsavakban. A receptben a természetes édesítőszer a datolya, amely szuper rost-, kálium- és rézforrás. A kakaó és az étcsokoládé pedig antioxidánsokban és magnéziumban gazdag.

 

Avokádós csokimousse

Hozzávalók (4 személyre):

2 db közepes méretű avokádó

115 g vegán étcsokoládé

3 evőkanál cukrozatlan kakaópor

kb. ¼ bögre mandulaital

1 teáskanál vaníliakivonat

1 csipetnyi só

1-2 szem medjool datolya, kis darabokra vágva (ha nem elég puha, áztasd be forró vízbe negyed órára)

 

Elkészítése:

Az összetördelt csokit tedd hőálló edénybe, és 15 másodperces etapokban olvaszd fel a mikróban, majd tedd félre.

Az avokádó magját távolítsd el, a húsát kanalazd ki. Tedd egy konyhai robotgépbe az avokádót, add hozzá az olvasztott csokit, a kakaóport, a mandulaital, a datolyát, a sót és a vaníliakivonatot. Dolgozd teljesen simára, krémesre. Ha pudingszerűbb állagúra szeretnéd, adj még hozzá egy kevés mandulaitalt.

Oszd el tálkákban, és tálald azonnal, vagy helyezd a hűtőszekrénybe, hogy egy kicsit lehűljön, összeálljon.

Elkészítési idő: 15 perc + hűtés

 

Tippek:

  • Ha még édesebbre szeretnéd, adj hozzá kevés energiamentes édesítőszert vagy porított nyírfacukrot (ha bírja a hasad).
  • Kevés reszelt csokoldával megszórva, mogyoróval díszítve tálalhatod.