Újlipótifutómami Szász Eszter blogja
Írj nekünk

Nem dörzsöl, mintha ott sem lenne - Anita sportmelltartót teszteltem

Futócipő kontra cicifix. Avagy a lényeg a ruha alatt rejtőzik.

A legnagyobb körültekintéssel választjuk ki a futócipőnket, figyelünk az összhangra a futóruhánknál, de mi a helyzet az alatta lévő ruhákkal? Vagyis a melltartóval?

Amikor elkezdtem futni, a cipőn kívül igyekeztem a lehető leggazdaságosabban költeni a hobbimra a pénzem. Az eltelt évek alatt megtanultam az időjárásnak megfelelő öltözést, úgy, hogy azért divatos is legyek, de valahogy az igazán megfelelő melltartó még váratott magára. Pedig nem mondhatom, hogy nincs elég abból sem. De valahogy egyik sem az igazi. Vagy túl szoros, vagy nem tart eléggé, de a legnagyobb problémám mindegyikkel, hogy egy idő után valahol kidörzsöl. Pedig mindegyik nagyon szép, és ha lenne hozzá merszem, póló nélkül is tudnám hordani. De ez már egy másik blog témája lenne. 

Pár hete Györgyi, a Futásról Nőknek magazin főszerkesztője keresett meg, hogy mi lenne, ha sportmelltartót tesztelnék, és majd megírnám a tapasztalataimat róla. A német Anita fehérnemű márka sportmelltartóiról volt szó. 

 

Annyit kellett csak tennem, hogy megmérem a mell alatti körméretet és a mell körfogatát, ezeket a számokat elküldöm neki, kiválasztom a nekem tetsző melltartót, és várok. Nem is én lennék, ha nem rosszul mértem volna, de aztán ügyesen megoldottam, és a sok számot, és az általam kiválasztott modell számát elküldtem neki. Bevallom, kicsit szkeptikus voltam, látatlanban melltartót? Pár nap elteltével hívott Györgyi, hogy megérkezett a kiválasztott darab. Rohantam is érte, és amikor felpróbáltam, olyan volt, mintha rám öntötték volna. Tehát ha tényleg pontosan, odafigyeléssel adjuk meg a méreteinket, akkor szinte biztos, hogy jó lesz ránk a választott darab. 

Mint már említettem, ez az a ruhadarab, amit nagy eséllyel rajtam kívül nem lát senki, mégis sokáig vacilláltam, hogy melyik modellt válasszam. A végén egy elég feltűnő, pink színű darabot kértem, és nagyon nem bántam meg. Bár csak én látom, mégis feldobja a hangulatom a borús időben is. Ami különleges volt még benne, az anyaga sokkal puhább volt, mint amit egy sportmelltartótól megszoktam, a mell alatti részét külön frottíros anyaggal varrták, ami már első érintésre is nagyon kellemes volt. Látszik rajta, hogy minőségi munka, de persze bizonyítani futás közben fog. 

 

Jöjjön a lényeg, az éles teszt. Nem vacakoltam, gondoltam bedobom a mély vízbe, rögtön egy hosszú futáson, az úgynevezett Spártai 100-as futás általam lefutott 53 kilométerén át teszteltem. Én is meglepődtem, de olyan érzés volt, mintha nem lenne semmi rajtam. Ami ebben az esetben abszolút pozitívum. A másik, hogy egy cseppet sem dörzsölt ki. Sehol. Egy hét után tettem még egy próbát, és a tapasztalatom ugyanez volt. Engem tényleg meggyőzött. 

Őszinte leszek: nem olcsó ez a termék, de a kevesebb több elven inkább a jó minőségből veszek kicsit kevesebb darabot, ami tovább is tart, és tökéletesen megfelel nekem, mondhatni kompromisszumok nélkül.

Ezt tudja az Anita Air Control Deltapad - Maximum Support Sports Bra melltartója.