Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Bemutatkozik a magyar olimpiai triatlon csapat

Ismerjd meg te is a riói olimpiára készülő magyar triatlon csapat versenyzőit és vezetőit!

A héten Tiszaújvárosban bemutatták a riói nyári olimpián résztvevő magyar triatlon csapatot, amely minden idők legjobb magyar triatlonsport eredményeként négy fővel képviselheti Magyarországot Brazíliában. [valami]

Vanek Margit

Vanek Margit

A budaörsi triatlon klub versenyzője. A Világkupában éppen egy Tiszaújvárosban elért második helyezésnek köszönhetően állhatott először a dobogón. Egyenletes teljesítményének köszönhetően már tavaly ősszel biztossá vált az olimpián való indulása, így a 2016-os évet teljes egészében az eredményes felkészülésnek rendelhette alá. [valami]

Tóth Tamás

Tóth Tamás

A budaörsi klub versenyzője. Noha a kvalifikáció rendkívül balszerencsésen indult számára, az utolsó fél évben nyújtott várakozáson felüli teljesítményével elnyerte helyét az olimpia mezőnyében. Az olimpiai listán való felzárkózást a 2015-ben Tiszaújvárosban szerzett negyedik helyezésével kezdte meg, majd az idei világbajnoki futamokon elért kiváló eredményekkel biztosította helyét a magyar triatloncsapat olimpiai keretben. 

 

 

 

Kovács Zsófia

Kovács Zsófia

A budaörsi triatlon klub versenyzője. A kvalifikációt főiskolai világbajnoki győzelemmel kezdte, majd idén májusban európai bajnoki bronzéremmel fejezte be. Ez utóbbi eredménye sporttörténelmi sikernek számít, hiszen ezáltal a hazai triatlon sport első, felnőtt világeseményen olimpiai számban szerzett érmének lett büszke tulajdonosa. A 2012-es londoni olimpián is részt vett a dr. Bátorfi – Agria Team versenyzőjeként. Jelenleg Spanyolországban, Baszkföldön készül az olimpiára.

Kovács Zsófia, Vanek Margit és Tóth Tamás egyaránt tagja volt a világbajnoki és európa bajnoki harmadik helyet szerző mixváltó csapatnak. A szám a Nemzetközi Szövetség erőfeszítéseinek köszönhetően akár már a 2020-as tokiói nyári olimpia programjában is szerepelhet.

 

Faldum Gábor

ifj. Faldum Gábor

A Mogyi SE Baja versenyzője. Rendkívül egyenletes teljesítményt mutatott be a kvalifikáció két éve során. Rendszeresen szállította a világkupa dobogós és top 15-ös világbajnoki futam eredményeket, aminek köszönhetően már tavaly ősszel biztossá vált az olimpiai indulása.

 

 

 

 

Bajai Péter

A magyar triatlonosok riói csapatának vezetőedzője, a MOB kiemelt edzői programjának tagja, egyben Faldum Gábor edzője. Óriási tapasztalatával és szaktudással rendelkezik, korábbi kiváló versenyzőként számos alkalommal versenyzett a tiszaújvárosi világkupán.

Szabó Zita

A csapat vezetője közel 30 éves sportolói, edzői múlttal rendelkezik. Pályafutását úszóként kezdte, majd atlétikában és kerékpározásban is korosztályos bajnok lett. Első triatlonversenyén még diákként indult. 1991-ben ifjúsági Európa-bajnoki bronzérmet, 1993-ban olimpiai távon magyar bajnoki címet szerzett. Sprinttávon és aquatlonban többszörös magyar bajnok. Világkupa futamokon legjobb eredménye 8. helyezés volt, a 2008-as pekingi olimpián kiegyensúlyozott teljeítménnyel a mezőny közepén végzett. 2015. februárja óta a Magyar Triatlon Szövetség főtitkára.

Dr. Bátorfi Béla

A Magyar Triatlon Szövetség elnöke maga is amatőr kerékpáros és hosszútáv futó múlttal rendelkező sportember. Több mint fél évtizede a Dr. Bátorfi – Agria Kerékpár és Triatlon Klub megalapítója, s egyben vezetője. A Magyar Triatlon Szövetség elnökségébe 2012-ben választották, majd a pár évvel később a közgyűlés elnöknek választotta. Bejegyzése alapján 2015 év elejétől az MTSZ elnöke. Segítségével és közreműködésével sikerült megrendezni Magyarországon a budapesti Ironman 70.3 versenyeket, s az MTSZ megreformálásával fenntartható gazdákodási és szakmai pályára állította a szakszövetséget. Tény, hogy a magyar triatlon sportolók nemzetközi szinten is jegyzett sporteredményei drasztikusan megnövekedtek.

(A nagy fotón balról jobbra: Tóth Tamás, ifj. Faldum Gábor, Renato Bertrandi ETU elnök, Szabó Zita MTSZ főtitkár – az olimpiai csapat vezetője, Bajai Péter vezetőedző, Vanek Margit.)
(fotó: Pressinform )