Mindent a futásról nőknek Németh Györgyi blogja
Írj nekünk

Zabszem

Imádom, hogy mindig izgalmasra hangolom a versenyeimet. Még mindig van teendő a bringám váltója körül, valamiért sz...kodik a neoprénem,  jaj és még gumis fűzőt is vennem kell a cipőmbe! Edzeni edzettem, amennyi belefért. El fogok vele kotyogni a versenyen.  Lehet, hogy jövőre ki kéne próbálnom egy struktúráltabb évet, mondjuk egy triatlon edzővel? Szombaton rajtol az Ironman 70.3 Budapest. Izgulok. Úgy csinálok, mintha legalább egy teljes távon indulnék.

Egy picit kéne még leadni... Egy picit kéne még leadni...

Úgy érzem idén nem tudtam annyit készülni mint tavaly.  Így az edzések hiányát egy egészen jól működő diétával kompenzáltam az utóbbi hetekben. Nem fogyókúrával, diétával! Nem ugyanaz!  Természetesen ettem rendesen, máskülönben az edzéseket sem tudtam volna végigcsinálni. Inkább arról van szó, hogy nagyon megválogatom, hogy mit eszem. Ezt így kéne csinálni mindig (...) .  20-as BMI indexem volt legutóbb, ami nem rossz, de versenyzéshez lehetne egy picit alacsonyabb. Közel a nap, nekem pedig még van pár apró teendőm. A bringámon a váltó nem az igazi. Bizonyos áttételeknél hozzáér a lánc a váltóhoz, ezt még meg kell igazíttatni. Aztán tegnap (hétfő) lementünk a Dunára úszni. Felénk nem volt özönvíz, csak éppen hogy szemerkélt. Lajos barátom azt javasolta, hogy csináljunk egy tesztúszást neoprénben. Áldom az eszét! Szóval lementünk. [blog_extra_related kep="/wp-content/uploads/2015/08/futasrol_noknek_futo_testalkat-e1438673428571.jpg" link="" gomb_felirat="Az elit női és ffi hosszútáv futók átlagos testzsírszázaléka. Nők 12%. forrás: M.Fitzgerald - Racing Weight"] Bepaszíroztam magam a ruhába, de úgy éreztem magam, mint aki meg akar fulladni, mint egy kötözött sonka. (Lesz egy eladó szuper, alig használt Blueseventy neoprénem.) Lehet, hogy nem sikerült a legtökéletesebben felhúzni, de úgy éreztem, hogy nem kapok benne levegőt. Szorította a mellkasomat. Mikor megvettem két éve, akkor is éppen hogy jó volt rám. Lehet, hogy szélesedett a hátam? Vagy híztam??? Nem tudom, most minden esetre borzasztó kényelmetlen volt.  Még egyszer nekifutok, de ha nem ok akkor vennem kell egyet. Sürgősen!

A TRIATLON RUHA FELVÉTELÉNEK LÉPÉSEI

A fentiek apropóján gondoltam megosztok pár okos gondolatot arról, hogyan érdemes felhvenni a neoprén úszóruhát: Lányoknak!  Mindenképp fontos, hogy ne legyenek hosszúak a körmeid. A ruha könnyen megsérülhet a felhúzásnál. Csak az ujjaiddal húzd fel a lábrészt és az ujjakat. Ha a körmöd beleakad a ruhába, kilyukaszthatod. Felvételnél a ruha és a tested legyen száraz! Van aki azt javasolja, hogy hintőporozd be egy picit a ruha belsejét mikor felveszed. Ezt nem próbáltam még, de gondoltam már rá. Van aki azt javasolja, hogy vazelinnel kend be a hajlatokat, hogy a ruha véletlenül se dörzsöljön ki. Milyen részekre gondolnak: boka, térdhajlat, hónalj, nyak, csukló. Fontos, hogy a neoprén szárait rendesen felhúzd magadra, ne legyen hézag a lábszár részek és a lábaid között. Ha ezt nem tesze d meg, akkor olyan érzésed lesz, mint amikor egy kisebb nylon harisnya van rajtad. Borzasztó kényelmetlen és ha víz kerül a ruhába, ott fog kotyotni a lábaid közt. Brrr! A karokat is húzd fel rendesen, hogy a hónalj résznél kényelmes legyen a ruha, ne húzódjon! Pár karkörzést is érdemes végezni. Majd fogd meg hátul a cipzár alját és úgy húzd fel a hosszú cipzárfelhúzó segítségével. A nyak rész lezáró tépőzárád próbáld meg pontosan rögzíteni, hogy ne dörzsölje ki a nyakadat a kiálló tépőzár.

[blog_extra_related kep="/wp-content/uploads/2015/08/futasrol_noknek_triatlon_testalkat-e1438674299528.jpg" link="" gomb_felirat="Az elit női és ffi elit triatlonosok átlagos testzsírszázaléka. Nők: 12-16%."]

Erről találtam egy klassz kis videót is. Én is így szoktam eljárni. Most még egyszer belebújok a ruhába, hátha csak azért nem jött rám a cucc, mert tegnap még igen meleg volt és izzadtam az öltözködésnél, mint a ló. A héten nem tervezek már komolyabb edzést. Tekerek még egyszer 20 vagy 30 kilométert, csak úgy pörgetősen. Csütörtökön lötyögök 4 kilométert a futópályán, és nyújtok . És alszom! Ha a neten látsz este 10 után, írj rám, hogy nem lesz ez így jó. Az Instagramon már kaptam is tegnap egy figyelmeztetést. :))) Mostanában beinvesztálok wattmérőre és pedálfordulatmérőre is, mert egyértelműen a sötétben tapozgatózom. Velem ennyi a helyzet. Neked lesz mostanában valamilyen nagyobb versenyed amire készülsz? Itt az ősz. Egy félmaraton vagy maratoni PB? Esetleg az első maraton?

Jó futást!

Szurkolj nekem!

Györgyi