Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Terepen a főváros környékén

Túra és terepfutás

Fuss vagy túrázz az Intersport túranap és terepfutás távjain.

Mutatunk pár kedvelt erdei futóterepet.

A terepfutás igazán különleges élmény, de városi emberként nehéz nekiindulni csak úgy, a vadregényes erdőnek. Ha szeretnél "terepfutni", de nem tudod, hogy merre indulj a fővárosból vagy környékéről, mutatunk pár kedvelt terepfutó helyet, melyeket érdemes felfedezni. Az egyes helyszínekhez kiválasztottunk neked pár klassz futóútvonalat, amit az órádra is fel tudsz tölteni vagy akár itinerként kinyomtatva követni futás vagy túrázás közben. Ha pedig további útvonalakat szeretnél felfedezni, ajánljuk a GPSies kereső oldalát, ahová beírva sok-sok túrás, bringás vagy futóútvonalat fedezhetsz fel. Nagyon jónak tartjuk még a Bergfex oldalát is, ahol szintén sok útvonalat találhatsz. Itunes-ból itt, google store-ból pedig itt töltheted le az appot.

 INTERSPORT TEREPFUTÁS - 21 km

 

INTERSPORT TEREPFUTÁS - 31 km

 
Normafa

Merre: Budai-hegység, János-hegy

Tömegközlekedéssel a Széll Kálmán térről induló 21-es busszal érhető el.

A Budai hegység egyik legnépszerűbb futóhelye, egy pár éve rekortán is épült a Normafa és az Erzsébet kilátó között. Ezen a 2 kilométeres szakaszon az is nyugodt szívvel futhat, aki egyébként nem igazán rajong a terepfutásért, de szeretné az idejét erdő közelében tölteni. A hely legnagyobb adottsága, hogy aszfalton és terepen is lehet szintes edzéseket végezni. Akár sétaörvényen, akár technikás emelkedőkön, lejtőkön szeretnél edzeni, a Normafa környékén találsz erre lehetőséget. A közelmúltban új játszótér is épült a Normafánál, télen pedig szuper szánkóhely, így a család is remekül eltöltheti az időt, ameddig te futsz.

KISKÖR A NORMAFÁN - 6,6 km


NORMAFA ASZFALT - 12,9km

 

HHH

Merre: Hármashatár-hegy

Tömegközlekedéssel a Kolosy térről 65-ös busszal a Szépvölgyi dűlőtől tudsz indulni futni.

A Hármashatár-hegy tele van olyan pontokkal, melyek kihagyhatatlanok a terepfutók életéből, legyen szó kezdőkről vagy a legprofibbakról. Már csak ezért is érdemes egyszer végiglátogatni a Kálváriát, a repülőteret és a Panoráma-kört, hogy legalább tudd, miről van szó. És a méltán híres és hírhedt Balboa kör is a HHH-n indul, illetve évszakonként egy alkalommal a Futásról Nőknek közösségi futás is innen indul.

FUTÁSRÓL NŐKNEK KÖZÖSSÉGI FUTÁS - 9 km

 


BALBOA KÖR - 19,3 km


Budaörs

Merre: Budai-hegység

Tömegközlekedéssel a 288 és 289-es busszal tudsz kijutni Budaörsre

A budaörsi terepfutás azért lehet különleges élmény, mert félig a városban maradsz, nyugodt szívvel kóstolhatsz bele a terepbe úgy, hogy elérhető közelségben tarthatod a buszt, „civilizációt”. Ha csak ismerkedsz a tereppel, terepjelzésekkel, érdemes lehet itt nekiállnod, hogy védett körülmények között tapasztald meg a terep szépségeit.

Budaörs - 23 km

Budaörs - 23 km

 
Normafa - Budaörs A-ból B-be! - 7,5 km

Szénás kör

Merre: Budai- és Pilis Visegrádi-hegység

Rajt/cél: Solymáron, Templom tér 25.

Egy szuper új rendezés, ami kijelölt útvonalak mentén halad a futó a Budai- és Pilis-hegységben. A kört úgy teljesítheted, hogy regisztrálsz a honlapon, és az általad választott időpontban nekiindulsz. A teljesítésedet az útvonalon elhelyezett QR kódok leolvasásával tudod igazolni. A sikeres teljesítésért érem jár, de a regisztrációnak van egy támogatói díja. A Szénás kör két távval rendelkezik, a 31 és 75 km-es körön is indulhatsz tetszőleges napon, és időpontban. 

KIS SZÉNÁS KÖR - 31 km

NAGY SZÉNÁS KÖR - 75 km

Pilis

Egy kicsivel komplikáltabb a Pilisbe való kijutás az eddigieknél, hiszen Budapestről egy kellemes autókázásra vagy távolsági buszozásra van, de kár lenne kihagyni Dobogókőt vagy a tényleges igazi erdei hangulatot. A Normafához hasonlatosan szintén tudsz edzeni aszfalton vagy terepen, a Pilisben mindig légy nagyon körültekintő, mert nagy a hegység és igazán könnyű eltévedni benne. 

PILISSZENTKERESZT - DOBOGÓKŐ - PILISSZENTKERESZT - 8 km


PILISSZENTLÁSZLÓ - PRÉDIKÁLÓSZÉK - PILISSZENTLÁSZLÓ - 21 km