A kék csapat | Futásról Nőknek

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

A kék csapat

Három terepfutó július 8-án nekivág, hogy egy hét alatt végigfussa az 1160km Kék-túra útvonalát.

Magyarország első és legismertebb turista útja, a majd 1160 km hosszú Kék-túra útvonal nem csak barangolásra, túrázásra kiváló, de akár futva is teljesíthető.  Egyéni teljesítésre volt már példa, Szarvas Mátyás és Németh Csaba is lefutották a távot. Július 8-án pénteken el is indult a csapat. 

Mindhárman tapasztalt terepfutók, kiváló eredményekkel. Most a SALOMON S LAB termékekkel, a SUUNTO pedig Ambit Sport Blue HR órájával támogatja a csapatot. Lőrincz Olivér, Medgyessy Gergely és Zenyik Róbert például 2014-ben az első csapat volt, aki sikerrel teljesítette a francia Alpokban kanyargó „La Traversée” elnevezésű 203 km-es távot. Utóbbinál együtt kellett haladniuk, most a csapattagok egymást nagyjából 40km –ként váltva, non-stop tervezik teljesíteni a Kéket. A csapat megfordítva az útvonalat, Hollóházáról rajtol és egy héten belül szeretnék elérni Írottkőt.

Az Országos Kéktúra Magyarország északi tájain végighaladó, Írott-kőtől Hollóházáig tartó, folyamatos turistaút. A hossza több mint 1100 km. Ez Magyarország és Európa első hosszútávú turistaútja.

A Lőrincz Olivér (aki edzőként olyan futókat segít eredményesen, mint például Lubics Szilvia, Maráz Zsuzsanna vagy Rudolf Tamás) Zenyik Róbert és Medgyessy Gergely alkotta trió együtt is teljesítettea a La Traversée távot.  Idén ismét összeáll a trió. Az Országos Kéktúra útvonalát non-stop, egymást váltva fogják lefutni. Az 1160 km-es táv teljesítésére 1 kerek hetet, azaz 168 órát adtak maguknak. Ha igazságosan elosztják a távokat, 1 hét alatt fejenként közel 400 km-t és több mint 50 órát futnak. Erről a kalandról kérdeztük Olivért.

Kék terepfutáshoz, sok kék cucc jár.

Hogy a fiúk miért pont a Kéket választották úti célul? Mert szeretnék jobban megismerni az egész útszakaszt, hiszen eddig a “pálya” csak egy-egy részén futottak. 

Az eredeti túra útvonala pont fordítva indul, de a csapat szeretné az Északi-középhegység nehezebb, több szintemelkedés tartalmazó részét még a friss időszakban teljesíteni. 

Fejenként 9 váltással tervezik teljesíteni a távot,  ami nagyjából alkalmanként 40 km-es szakaszokat jelent.

A csapatot négy kísérő és két kísérő autó segíti, illetve tájegységenként egy szálláshelyet is beiktatnak

A kísérő autók mozognak a szállás és a váltópont között, hozzák-viszik a futókat, illetve 10-20 km-enként (ahol a pálya lehetőséget ad erre) frissítik a futót.

Három fontos tényezőre kell összpontosítani: a folyadék, kalória pótlása, és az izomzat regenerációja.

A SUUNTO az útvonalkövetéshez megerősítésként Ambit Sport Blue HR Suunto órákkal támogatja a csapatot.

A srácok arra biztatják az érdeklődőket, hogy aki kedvet érez egy kis terepfutásra a Kéken, akkor csatlakozzon egy darabon. 

Mivel egy hosszú útvonalról van szó, ezért a tempó várhatóan nem lesz gyors, így a kezdő terepfutók is bátran csatlakozzanak, és hozzanak magukkal valami KÉK emléket a Fiúknak!

A legfrappánsabb, legötletesebb ereklyét Salomon termékkel jutalmazzuk! :-) 

Az internetes felület ahol nyomon lehet követni a csapatot: http://movingobject.co/kek/

És a facebook oldal ahol a hírek folyamatosan frissülnek: https://www.facebook.com/traverseeteam/?fref=ts