Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

1600 km egyedül - az Őrsi Anna őrület!

Még autóval is borzasztó hosszú, ennek ellenére Őrsi Anna nekivágott az ISOMA 1000 mérföldes versenynek. Kövessétek őt!

Van egy terepverseny, az ISOMA 1000 mérföld (1610km) ami Csehországon és Szlovákián keresztül halad. A versenyt elsősorban bringásoknak találtak ki, de  túrázva vagy futva is lehet teljesíteni. A lényeg, hogy saját erőből kell végigmenni az úton. 1610 km!!! Őrsi Anna jelenleg ezen az útvonalon kaptat.  

A versenyt elsősorban kerékpárosoknak írják ki, de egy-két elvetemült túrázó és futó is bekapcsolódik a versenybe évről évre.  Idén összesen 9 futó/túrázó (walker/runner kategória)  vágott neki a távnak, melyen Őrsi Anna képviseli kis hazánkat, aki ekkora őrültségben még nem vett részt. "Anna teljesített már 600 kilométeres versenyt, de ez a mostani számára is új kihívás." -  mondta Börcsök András a Magyar Túrasport és Terepfutó Szövetség kapcsolattartója.

Ki ő?

Őrsi Anna a Magyar Túrasport és Terepfutó Szövetség többszörös nemzeti bajnoka teljesítménytúra és terepfutás sportágakban egyaránt. A hazai versenyek mellett sok külföldi futó versenyen is részt vesz. 2015-ben, egyedüli nőként állt rajthoz és teljesítette (összesítésben negyedikként ért célba) a Goldsteig Ultrarace-t, mely Európa leghosszabb (636 km) non-stop terepfutó versenye. 


Összesen ketten vannak nők a kategória mezőnyében. Anna nagyjából 100 kilométeres távokat tesz meg napi szinten, és a táv felénél jelenleg az élen halad. Teljesen egyedül megy, ételről, italról maga gondoskodik. Nincsenek kísérői, igazi egyszemélyes kihívásról van szó. Útjáról a Magyar Túrasport és Terepfutó Szövetség ad napi szinten tájékoztatást a Facebookon

A verseny hivatalos oldalát itt találod: http://www.1000miles.cz/o-zavodu

Kövessétek Anna útját!!!

Hajrá Anna!