Zöldségragus csirkemell csicseriborsóval | Futásról Nőknek

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Zöldségragus csirkemell csicseriborsóval

WonderfoodWonder engedélyével

Könnyed, de mégis tápláló finomság nyárra.

Ha nem szeretnél egy főétel elkészítésével túl sokat bajlódni, de fontos, hogy legyen benne fehérje, lassú felszívódású szénhidrát és tápanyagok is, akkor jó választás ez a zöldségragus csirkemell.

 

Hozzávalók:

500 g csirkemell filé 

1 fej brokkoli

1 cukkini

150 g zsenge borsó (vagy fagyasztott)

200 g csicseriborsó konzerv 

200 ml víz

200 ml rizstejszín vagy kókusztejszín

só, bors 

3 ek olaj 

 

Elkészítés:

A csirkemell filét felcsíkozzuk, a brokkolit rózsáira szedjük, a cukkinit felkockázzuk, a borsót pedig kibontjuk. 

A csicseriborsót egy szűrőbe téve lecsöpögtetjük. 

Egy serpenyőben olajat hevítünk, rádobjuk a csirkemellfilét és pirosra pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket, felöntjük a BWT magnéziumban gazdag szűrt vízzel, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt puhára pároljuk. 

Amikor megpuhultak a zöldségek, akkor beleöntjük a csicseriborsót is, és felöntjük a rizstejszínnel. Összeforraljuk, pár percig rotyogtatjuk és kész is. 

További egészséges és ínycsiklandozó fogások: Wander Food Wonder