Vöröslencse-csicseriborsó-koriander leves | Futásról Nőknek

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Vöröslencse-csicseriborsó-koriander leves

ACedarSpoon.com

Ha valaha is kételkedtél benne, hogy egy leves lehet laktató, kóstold meg ezt a levest!

Gyors, egyszerű és a hüvelyeseknek hála fehérjében gazdag levest hoztunk most, ami szuper rostforrás és remek példa, hogy növényi alapú ételekkel is be lehet vinni elég fehérjét. Ezt a receptet ínyenceknek ajánljuk, akik nagyon szeretik a csicseriborsót meg a koriandert is. De ha nem határozott igen a válaszod az előző mondatra, akkor is érdemes kipróbálni. Színével jobb kedvre derít mindenkit a borús estéken. 

Sok benne a kálium, vas, réz, vitaminok közül a B1, B6.

Hozzávalók 4 főre:

– 3/4 bögre vöröslencse

– 1 konzerv csicseriborsó

– 1 konzerv paradicsom, egész, hámozott

– 2 teáskanál köménymag

– 1/2 teáskanál chili, felaprítva

– 1 fej lilahagyma, felaprítva

– 1 db citrom leve

– 2 bögre víz

– kisebb csokor koriander, felaprítva (hagyjunk néhány levelet a díszítéshez)

– só, bors

– olívaolaj (1 ek)

Elkészítés:

(A recepthez használt bögre 2,5-2,6 dl-es.)

Egy lábasban szárazon pirítsuk meg a köménymagot egy-két percig, amíg a szemek pattognak és érződik az aromájuk. Adjuk hozzá az olívaolajat, a lilahagymát és a chilit, keverjük meg és dinszteljük pár percig. Adjuk hozzá a vöröslencsét, a paradicsomot és a vizet. Sózzuk, borsozzuk. Forraljuk fel és főzzük addig, amíg a lencse megpuhul (kb. 10 perc).

Ekkor botmixerrel pürésítsük a levest, majd adjuk hozzá a citromlevet és a csicseriborsót. Ha túl sűrűnek találjuk (bár ez egy ilyen leves), még hígítsuk egy kevés vízzel. Melegítsük még néhány percig, a végén pedig dobjuk bele a felaprított koriandert. Ha szükséges, még sózzuk és borsozzuk. Tálaláskor koriander levelekkel díszítsük.

Tápérték adatok 1 főre:

energia: 258 kcal, szénhidrát: 34g, fehérje: 14g, zsír: 5,4g

 

 

Blog, Instagram, FacebookVegán főzőkurzus Zizinél