
Szöveg: Maráz Zsuzsa | 2016.06.14. | Frissítve: 2019.10.07. | |
A rizsgolyót csak hosszú távokon fogyasztok, mert a szállítása nyilván nem olyan egyszerű mint a géleké, de aki hozzám hasonlóan szilárd ételre vágyik futás közben, azoknak szívesen ajánlom.
Azokon az ultra versenyeimen, ahol körözünk vagy van kísérőm és nem nekem kell a frissítést magammal vinnem, szoktam enni ezt a rizsgolyót. Azért szeretem, mert könnyen emészthető, magas a tápértéke. Én kis műanyag dobozba szoktam tenni, ezt teszem ki a frissítőasztalra vagy adom oda a bringás kísérőm kosarába.
Gyorsan elkészíthető, és szerintem finom. Ami lényeges, hogy olyan rizst válassz, ami ragad. Ne a pergős, basmati rizst, hanem hasonlót, mint amit a sushiba is tesznek vagy amit egy rizottóba is használnál. Finomabb, ha kis húsleves lével főzzük. Még forrón golyókat formázok belőle, majd ez úgy összeáll, hogy bírja az utazást, a rázkódást, nem esik szét.