Spárga quiche - nagyon tavaszi fogás | Futásról Nőknek

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Spárga quiche - nagyon tavaszi fogás

Ínycsiklandozó, nagyon tavaszi spárgás fogást hoztuk.

A spárga nem csak finom, hanem egészséges is, mivel nagyon gazdag K, C, A, E, B vitaminokban és folsavban, valamint biztosítja szervezetünk számára a szükséges fehérjét, mangánt, foszfort és rostot. Szuper vese -és vértisztító hatású, úgyhogy nem csak az ízlelőbimbóinknak okozunk vele örömöt, hanem a bőrünk is meghálálja a fogyasztását. 

Ezúttal egy sós pite, a quiche (kiejtése: kis)  töltelékét adta, és most is bebizonyosodott, hogy ez bizony mindenféle formában nyerő. Ráadásul rettentő kiadós étel, nem diétás fogás és bármilyen finomsággal megpakolhatjuk. Wander Food Wonder receptjét hoztuk nektek. 

 
WonderfoodWonder engedélyével

 

A pitetészta hozzávalói: 

300 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt 

150 g vaj

5 evőkanál víz 

1,5 teáskanál só 

 

A vajat elmorzsoljuk a liszttel és sóval, majd a vízzel együtt gombóccá gyúrjuk. Fóliába csomagolva 30 percet hűtőben pihentetjük.

A töltelék hozzávalói:

250 g juhtúró vagy sima tehéntúró

1 cukkini

2 tojás 

1 csomag zöld spárga

Ha juhtúrót használunk, akkor ne tegyünk bele sót, ha tehéntúrót, akkor mehet bele egy 1-2 csipet. 

Kis kockákra daraboljuk a cukkinit, összekeverjük a túróval és tojásokkal.  A töltelék lehetőségeinek száma szinte végtelen, én csináltam már spenótos és csirkemelles verziót is.  

Elkészítés:

A tésztát  a pihentetés után lisztezett deszkán kinyújtjuk nagyobbra mint a piteformánk,  majd a vajjal kikent és liszttel megszórt piteformába tesszük, és visszahajtogatjuk a széleit. 

 180 fokon 10 percig sütőpapírral letakarva sütjük,majd 5 percig papír nélkül. Azért, hogy a sütőpapír ne emelkedjen fel, érdemes pár szem száraz babot vagy lencsét szórni rá.

A spárgát lobogó vízben 1-2 percig főzzük, majd rögtön hideg vízbe tesszük, hogy ne veszítse el zöld színét. 

Miután a pitetésztát 5 percig sütőpapír nélkül sütöttük, rákanalazzuk a tölteléket,ráhelyezzük a spárgát, megszórjuk sajttal és 25 perc alatt készre sütjük. 

Jót étvágyat hozzá! :) 

Tápérték adatok 1 szeletre (12 szelet esetén, túróval számoltam, nem pedig juhtúróval, szórásnak 50g goudával):

energia: 243kcal, szénhidrát: 18g, fehérje 8,7g, zsír: 14g.

 További egészséges és ínycsiklandozó fogások: Wander Food Wonder