
Szöveg: Csanaky Lilla | 2017.11.07. | Frissítve: 2020.04.15. | |
Istock | Ez az édesség vegán, és ha a zabpehely gluténmentes üzemből származik, akkor gluténmentes is
Tudjuk, milyen az, amikor valami finomra vágyik az ember. Ilyenkor nincs se kedvünk se időnk valami bonyolult recepthez. Ez a fehérjés golyó gyorsan összedobható és kiváló futás utáni energiaforrás. Vegán, és ha a zabpehely gluténmentes üzemből származik, akkor gluténmentes is!
Ha a hozzávalókat egy csinos üvegben kiméred, majd egymásra rétegezed, kreatív ajándék lehet.
Hozzávalók 40-50 darabhoz:
1 bögre zabpehely
1 bögre dió/mandula/kesudió (vagy bármilyen mag, akár vegyesen)
25 g kakaópor
30 g fehérjepor (pl. vaníliás vegan triplex)
kb. 40-50 g kókuszolaj (megolvasztva)
1 bögre puha, friss datolya (ha nem elég puha, áztassuk meleg vízben minimum 10 percig)
pár evőkanál a datolya áztatóvizéből (egyesével adagolva a kívánt állag eléréséig)
ízlés szerint vaníliakivonat
½ tk őrölt gyömbér
1 csipet só
kakaópor, kókuszreszelék vagy puffasztott amaránt a hempergetéshez
Elkészítése:
A hozzávalókat tegyük aprítógépbe, a gépet kapcsoljuk magas fokozatra, és járassuk, amíg kb. egynemű és könnyen formázható állagot ér el a massza. Gyúrjunk apró golyókat, és forgassuk meg ezeket a kakaóporban, kókuszreszelékben vagy puffasztott amarántban.
Tipp:
Ha az edzésről hazaérve hajlamos vagy farkaséhesen nekiesni a hűtőnek valami édességért, még indulás előtt készítsd el ezeket a fehérjés golyókat, majd tedd a hűtőbe. Mikor hazaérsz, a finomság ott fog várni (ha a család többi tagja meg nem dézsmálta addig), te pedig kisebb eséllyel fogsz valami egészségtelen édességet falatozni.
Tápérték adatok1 darabban:44 kcal; 3,5 g szénhidrát; 1,2 g fehérje; 2,7 g zsír. |
Az elkészítésről már készítettünk egy Insta sztorit, és higgyétek el, tényleg nem több idő, mint a videón:
A post shared by Futásról Nőknek Magazin (@futasrol_noknek) on Oct 29, 2017 at 4:31pm PDT