Élesztőmentes vega pizza | Futásról Nőknek

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Élesztőmentes vega pizza

365 healthy days with tearoom engedélyével

A pizza megfelelő hozzávalókból, remek fogás lehet a szénhidrát feltöltés időszakába is.

A "gyorsan rendeljünk egy pizzát" mondat biztosan a te szádból is elhangzott már. Egy élesztő és - fehér liszt mentes verziót kísérletezett ki a 365 healty days with tearoom bloggereinek egyike.  A recept candida diétában is használható. Azzal azért mindenképpen számolni kell, hogy a tészta még a kanyarban sincs az igazihoz képest, de jól megválasztott feltétekkel tényleg finom. Sportolóként pedig egy jó alternatíva a fehérlisztes verzióval szemben.

Hozzávalók

Tésztához:

25 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt (170 g CH)

3 ek olívaolaj

2-2,5 dl víz

1 tk só

2 tk oregánó

1 kk szódabikarbóna

Feltét:

4 db paradicsom (télen bio paradicsom konzerv)

3 gerezd fokhagyma

1 fej vöröshagyma

oregánó

bazsalikom

100 g brokkoli

fél kaliforniai paprika

fél lilahagyma

100 g mozzarella sajt

 Elkészítés:

A tésztához a lisztet, szódabikarbónát, oregánót és a sót, összekeverjük, hozzáadjuk az olajat és annyi vizet, hogy nem ragacsos, de gyúrható tésztát kapjunk.

Elkészítem a paradicsom szószt. A hagymát 1 tk olívaolajon megfonnyasztom, hozzáadom a zúzott fokhagymát, majd a hámozott, kimagozott paradicsomot. Oregánóval, bazsalikommal és sóval ízesítem. Jól összefőzőm, majd leturmixolom.

A tésztát vékonyra nyújtom, majd 200 fokos előmelegített sütőben 5 perc alatt elősütöm. A sütőből kivéve megkenem a paradicsom szósszal, majd rádobom a szeletelt lilahagymát, paprikát, brokkolit és a megszóróm a mozzarella sajttal. Mehet a sütőben. Addig sütöm míg a sajt jól meg nem pirul a tetején.

Tápérték adatok (a teljes adagra):

Energia: 1805 kcal, Szénhidrát: 202g, Fehérje: 65g, Zsír: 70g

 További szuper receptek a 365 healthy days with tearoom oldalon.