Céklafasírt | Futásról Nőknek

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Céklafasírt

Ez a céklafasírt, akár egy vega burgerbe téve is kiválóan működik.

Ha tápláló és laktató ételre vágysz, akkor ez a céklafasírt tuti befutó lesz. Hamburgerbe is teheted húspogácsa helyett, de akár zöldkörettel is kiváló energiaforrás, és közben egészséges fogás lesz az asztalodon.

Ha a zabpehely és a zabpehelyliszt gluténmentes üzemből származik, akkor gluténmentes is a recept.

Hozzávalók

4 főre:

2 közepes cékla meghámozva, lereszelve

¾ bögre zabpehely (nagy szemű)

½ bögre lecsepegtetett fehérbab konzerv

½ bögre teljes kiőrlésű zabpehelyliszt

½ hagyma felaprítva

2 gerezd fokhagyma felaprítva

1 ek földimogyoróvaj

2 tk szárított kakukkfű

½ tk só

¼ tk fekete bors

Elkészítés: Hámozzuk meg és reszeljük le a céklákat, utóbbit robotgéppel is megtehetjük, ha van hozzá ilyen tartozék. Aprítógépben keverjük össze a céklát a többi hozzávalóval, amíg össze nem áll a massza. Nedves kézzel formázzunk 4 fasírtot a masszából. A fasírtokat elkészíthetjük olajon, serpenyőben közepes lángon oldalanként kb. 3-5 percig sütve, vagy 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt (félidőben megforgatva). A céklafasírtot magvakkal vagy akár zöldfűszerekkel is ízesítheted.

Ha szeretnéd, akkor hamburger zsömlébe, vega hamburgerként is tálalhatod, ha pedig kalóriaszegényebb verzióban szeretnéd fogyasztani, akkor zöldségekkel fogyaszd.  

Tipp: Ha nincs kedved a cékla lereszelésével bajlódni, vágd fel a céklákat 4-4 darabra, és tedd a sütőbe 10 percre. Így megpuhulnak, és a robotgép is könnyebben viszi őket.  

 

 

Tápérték adatok

Energia: 188 kcal Szénhidrát: 25,6 g

Fehérje: 6,5 g Zsír: 5,5 g zsír

Fotó: 123RF