Mindent a futásról nőknek Németh Györgyi blogja
Írj nekünk

Miért futnak a nők?

Annak, hogy miért futunk, legalább annyi oka van, mint ahány nap az évben, ahány év az életemben. Én leginkább azért futok, mert ilyenkor állat, gyermek, művész és szent vagyok egyszerre. Te is az lehetsz! Találd meg önmagad a futás által, és azzá válsz, akivé teremtettél. Írta: Pápai Tímea Futni jó, és aki egyszer rákapott az ízére, le sem tud már állni vele. A futáshoz mindig épp jókor van. Ebben a pillanatban is.

futasrol_noknek_miert_futnak_a_nok

FUSSUNK AZ "ITT ÉS MOST"-ÉRT

Mi nők, különösen hajlamosak vagyunk arra, hogy felesleges aggódással, elméletek gyártásával nehezítsük meg (egyébként is zűrös) mindennapjainkat. Agyalunk a múlton, a jövőn és elfelejtjük, hogy az itt és most az egyetlen, amelynek irányítása a mi kezünkben van. Amikor futok, én akkor élek igazán, akkor vagyok ott ahol, akkor élem azt a pillanatot, ami az enyém. Futás közben meg tudom élni azt, ahogy teljes erőbedobással küldök, kihasználom testem minden erejét: megtapasztalom a lehetőségeimet és a korlátaimat, vagyis a kilométerek mellett önmagam megismerése felé is teszek lépéseket. Amikor mi csajok futunk, nem csak a testünket használjuk, hanem egész lényünkkel benne vagyunk a mozgásban. Futás közben az elménk szépen lassan kiürül: kidobja mindazt a szemetet, ami elhiteti velünk, hogy nem vagyunk elég jók,  hogy nem sikerülhet. A futás egyfajta pszichés tréning: ilyenkor megválhatunk mindattól a felesleges félelemtől, gondolattól és érzéstől, ami megbénít és visszahúz az élet többi területén.

FUSSUNK AZ ÉRZÉSÉRT ÉS AMI UTÁNA JÖN

Egy adott táv legyőzése, egy saját rekord megdöntése vagy legyen szó bármilyen egyénileg kitűzött célról mely sikerül, hatalmas örömet képes adni. Olyan örömet, amelyből még hosszú ideig építheti az önbecsülését az ember. A mai nőknek különösen szüksége van erre az önbecsülésre! De sokféle futó öröm létezik, nem csak a nagy versenyekre, vagy hosszú távokra kell gondolni. Öröm az, ha szombat délután felavathatod az újonnan vásárolt futócipődet. Öröm az, ha eláll az eső, és utána a párás, friss illatban futva a természet minden lüktetését magadban érzed. De öröm az is, amikor egy borzalmas nap végén futással levezeted a feszültséget, és megdöbbenve tapasztalod, hogy az edzés után már nem is lényeges, hogy mi húzott fel a munkahelyeden.

FUSSUNK AZ EGÉSZSÉGES ÉS SZÉP TESTÉRT

futasrol_noknek_miert_futnak_a_nok2 Az egészség szép. A tény, hogy futó vagy, magával hoz rengeteg változást az életed minden területén. Ahogy egyre többször tapasztalod meg, hogy sokkal többre vagy képes, mint hitted, egyre többre vágysz a testedtől és a lelkedtől is. A tükörből egy sportos, magabiztos nő néz vissza rád, aki képes küzdeni önmaga fejlődéséért: Már nem lesz mindegy, hogy mit eszel, mit iszol: meg akarod adni a testednek a maximális törődést, hogy egyre többre és többre legyél képes. Így minden egyes lépéssel egyre közelebb kerülsz elégedett és egészséges énedhez. Jó futást! Timi