Mindent a futásról nőknek Németh Györgyi blogja
Írj nekünk

Celeste Barber Györgyi

A sapi alól szexin omlik alá a hajzuhatag, a nő fut és mosolyog. Most vagy csak irigykedem vagy csak az én hajszerkezetemmel van gond vagy megint egy megkomponált és kevésbé életszerű stílus van kialakulóban a ZOnline térben. A boldog futónő (ez vihető), kiengedett hajjal - ez utóbbi, nálam nem működik. Kiegedett hajjal a futás nem kényelmes, nem praktikus, mert annak kóc-kóc hátán lesz az eredménye, amit csak hosszú és fájdalmas hajkeféléssel, jó pár elveszített hajszál árán lehet csak rendezni. Kiengedett hajjal az első 10 perc szexi, aztán a haj elkezd hátul tupírozódni, és valamiféle fészekformát felvenni. Vagy csak nálam, vagy csak én vagyok Celeste típus? Ez a "futónők lobogó hajjal" jelenség kicsit olyan, mint amit Celeste Barber tol az Insta csatornáján. Celeste Insta fotóin,  bal oldalon vannak az ideák, olyan fotók, ahol a női tökéletességet igyekeznek kifejezni. Jobb oldalon ugyanabban a kompozícióban van Celeste, aki pedig görbe tükröt mutat minderre. Én szívesen lennék bal oldali, de nem megy. Valahogy mindig több azonosságot érzek a képek jobb oldalával. Celesteféle vagyok.

 

School holidays with a nanny and trainer V school holidays. #celestechallengeaccepted #celestebarber #funny

Celeste Barber (@celestebarber) által megosztott bejegyzés,

A futás divat lett, ami tök jó. Csak valamiért motoszkál bennem egy kis zavartság. Lassan többet számít a futás körüli körítés az online térben, mint maga a futás. És ilyen a kiengedett haj jelenség is, mert kiegedett hajjal nem lehet normálisan futni. De az is lehet simán, hogy belemagyarázom. Ha kiengedett hajjal futsz, és izzadsz (márpedig izzadsz, ha futsz), a bőrödre tapadnak a hajszálak, a hajad a mozgás miatt kócos lesz, a hajszálakat sokkal jobban roncsolod így, egyszerűen nincs, ami a jelenség mellett szólna, ha a praktikumot vesszük figyelembe. Mégis egyre több ilyen fotó készül. Kétségtelen, hogy vizuálisan jól néz ki egy ilyen fotó, tényleg jó - mert ott van benne a "freedom baby".  DE van bennek egy adag fake.

Nekem nem ment

 

A blogra én is fotóztattam olyan képeket, ahol kiengedett hajjal futok. Hát, az addig volt szép, még minden sorozatfotózás után újra fésülködtem. Kezdő koromban, mikor kiengedett hajjal mentem ki futni, megtanultam, hogy nem ajánlott a dolog, mert a tarkónál teljesen összegubancolódik a haj, és tényleg fájdalmas a kibontása. Szóval image képen simán, de egy valós futásra nem ajánlom a kibontott hajat!

 

Nos, tegnap kipróbáltam újfent, hogy milyen kiengedett hajjal futni. Újfent igen, mert mikor még évekkel ezelőtt bepróbálkoztam ezzel, gondolván arra, hogy én is milyen marha jól fogok kinézni kiengedett hajjal, megbizonyosodtam róla, hogy ez baromira nem működik. Nem ér meg annyit a haj utólagos kigubancolása, mint amennyi elismerő pillantást szerez az ember a kiengedett haj és futás kombó látványától v. kit mi vesz rá erre a viseletre.   Szóval a csütörtöki futásunk után, a sokadik teszt is bizonyította, hogy kócos és cafatos lett a hajam, nem volt szexi, nem volt semmilyen, totál celestés lettem. A többiek meg is kérdezték, hogy ez meg mi, mi ez a kiengedett haj dolog, nem zavar-e, hogy a végén tök kócos leszek.

Ezt is nézd meg! 5 frizura tipp futáshoz

What's the point?/ Hogy mi a lényeg?

Egyszerűen ne érezd magad rosszul, ha rólad valamiért sosem sikerül lobogóhajú, szexi és csajos szuper futós fotót készíteni. Van, hogy egy stáb kell a jó képekhez vagy egy fésű. De mennyire életszerű fésűvel futni? Bár Ancsúr mesélte, hogy volt olyan triatlon versenyen, ahol depózás közben épp sminkelt egy lány. Az sem túl életszerű, de  ahány ember, annyiféle megoldás. Szerintem kiengedett hajjal futni nem praktikus, nem működőképes dolog, de legalább az első pár percben tényleg jól néz ki. Vagy van vmi titok, amit nem ismerek. KÁbé ennyi! Jó futást! Celeste Györgyi