Ha nem szeretnél egy főétel elkészítésével túl sokat bajlódni, de fontos, hogy legyen benne fehérje, lassú felszívódású szénhidrát és tápanyagok is, akkor jó választás ez a zöldségragus csirkemell.
Hozzávalók:
500 g csirkemell filé
1 fej brokkoli
1 cukkini
150 g zsenge borsó (vagy fagyasztott)
200 g csicseriborsó konzerv
200 ml víz
200 ml rizstejszín vagy kókusztejszín
só, bors
3 ek olaj
Elkészítés:
A csirkemell filét felcsíkozzuk, a brokkolit rózsáira szedjük, a cukkinit felkockázzuk, a borsót pedig kibontjuk.
A csicseriborsót egy szűrőbe téve lecsöpögtetjük.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, rádobjuk a csirkemellfilét és pirosra pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket, felöntjük a BWT magnéziumban gazdag szűrt vízzel, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt puhára pároljuk.
Amikor megpuhultak a zöldségek, akkor beleöntjük a csicseriborsót is, és felöntjük a rizstejszínnel. Összeforraljuk, pár percig rotyogtatjuk és kész is.
További egészséges és ínycsiklandozó fogások: Wander Food Wonder