Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Vörös áfonyás bögrés muffin

Istock | Egy hosszú futás előtt, reggelire szuper választás az áfonyás muffin

Szénhidrátfeltöltéshez kiváló.

A bögrés sütik a legegyszerűbb édességek közé tartoznak, hiszen csak gyorsan össze kell keverni a kimért hozzávalókat. Az alábbi süti bármilyen friss gyümölcsből elkészíthető, sőt, friss vörös áfonya helyett akár az aszalt verziót is választhatod, de ebben az esetben vedd figyelembe, hogy ugyanakkora mennyiségű aszalt gyümölcsnek magasabb a kalóriatartalma, mint a frissnek, így akár kevesebb is elég belőle.

 

HOZZÁVALÓK (10-12 DARABHOZ):

1 bögre zabpehely

1 bögre natúr joghurt

½ bögre növényi olaj

1 bögre nyírfacukor

1 db tojás

1 bögre teljes kiőrlésű liszt

1 csipet só

1 teáskanál sütőpor

½ teáskanál szódabikarbóna

2 teáskanál reszelt narancshéj

100 g vörös áfonya

 

Elkészítése:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra. A zabpelyhet keverd össze a joghurttal, hogy kicsit megszívhassa magát nedvességgel.

A lisztet, a sót, a szódabikarbónát és a sütőport öntsd egy keverőtálba, egy másik edényben pedig dolgozd simára a nedves hozzávalókat, azaz a tojást és a növényi olajat a cukorral. Elegyítsd a kettőt, majd keverd hozzá a zabpelyhes joghurtot, végül pedig forgasd bele a narancshéjat és a megmosott áfonyát.

Egy muffinforma mélyedéseit béleld ki kapszlikkal, majd oszd el bennük a tésztát. Süsd a sütiket nagyjából 15-20 percig (a 14-15. perc környékén ellenőrizd, hogy valóban kell a még nekik pár perc vagy sem, nehogy túlsüljenek).

Elkészítési idő: 30 perc