Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Vegán tofus szendvics

YolcsitaEats | Olyan mint a tojás saláta, csak épp tofuból készítve.

Olyan mintha tojás lenne, pedig tofuból készült.

Új dolgokat kipróbálni mindig élmény. Ettél már vegán tojás krémet? Ha még nem és kíváncsi vagy, hogy hasonlít-e az eredetire akkor mindenképpen próbáld ki ezt a receptet. Nagyon gyorsan elkészül és csak pár hozzávalóra lesz szükséged.

 

 Hozzávalók (4 adaghoz):

300 g tofu

2 tk. mustár

1 tk. kurkuma

*egy kevés Kala Namak

3 ek. vegan majonéz

bors

1 ek. savanyú uborka leve

friss metélőhagyma, apróra vágva

 

 

Tápérték adatok 1 adagra:

156 kcal, 3,1 g szénhidrát, 6,6 g fehérje, 13 g zsír

(Csak a tofus szendvics krém adatait tartalmazzák a tápérték adatok!)

A tápérték adatok számolását Csanaky Lilla táplálkozástudományi szakember végezte.

A tofut kézzel összemorzsoljuk.Elkészítés:

Hozzáadjuk a többi hozzávalót a metélőhagyma kivételével. Adhatunk több majonézt, ki hogy szereti. Borsozzuk ízlés szerint. A fekete sóból nem kell bele sok, mert nagyon intenzív az íze.

Hozzáadjuk a friss metélőhagymát is. Kenyérre kenve ettük, de magában kanalazva is isteni.

* a Kala Namak Himalája fekete sót bio boltokban vagy az interneten tudjátok beszerezni, ettől lesz igazán “tojás íze”.

 

 

További egészséges és ínycsiklandozó fogások: Yolcsita eats blogján