Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Vegán sütőtökös amerikai palacsinta

Yolcsita | Ha délelőtt indulsz egy hosszú futásra, a sütőtökös palacsinta tökéletes választás lehet reggelire

Sütőtök és palacsinta – kell ennél több őszre?

Igazi őszi-téli finomság. Persze az ősz nem arról szól, hogy jól felhizlalja magát az ember, de ez a finom palacsinta a hosszú futások előtt kiváló szénhidrátforrásként szolgálhat. 

 

Hozzávalók (2 adaghoz):

100 g zabpehelyliszt

50 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt

½ tk sütőpor

½ tk szódabikarbóna

1 tk őrölt fahéj

egy csipetnyi őrölt szerecsendió

150 g főtt sütőtök

1/8 tk vaníliaaroma

200 ml növényi tej

2 ek almaszósz (cukormentes)

 

Elkészítése:

Egy nagyobb tálban keverd össze a száraz összetevőket. Tedd a főtt sütőtököt, a vaníliát, a növényi tejet és az almaszószt egy konyhagépbe, majd mixeld krémesre. A kapott masszát add hozzá a száraz hozzávalókhoz, majd Keverd simára a tésztát. Melegíts fel egy tapadásmentes serpenyőt, és kanalazz bele kb. 4 evőkanál tésztát. Egy fakanál vagy spatula segítségével egyengesd mindegyiket kör alakúvá. Süsd pár percig, amíg buborékokat nem látsz a felszínükön, majd óvatosan fordítsd meg őket, és süsd a másik oldalukról is pár percig. Süss palacsintát a maradék tésztából is.

Tálald ízlésed szerint mogyoróvajjal, datolya- vagy juharsziruppal, banánnal és apróra vágott pekándióval. De önmagában is nagyon finom!

Tápérték adatok

Mandulatejjel készítve, feltét nélkül 1 adag: 344 kcal, 58 g szénhidrát, 10 g fehérje, 5,8 g zsír

A tápérték adatokat Csanaky Lilla táplálkozástudományi szakértő számolta.
További színes vegán ételek Yolcsita blogján