Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Vegán grill vacsora: sült brokkoli, currys hummusz

WonderfoodWonder engedélyével

A brokkoli-hummusz párosítással biztosan nem lehet mellélőni.

Nyáron nem sok kedve van a tűzhely mellett robotolni az embernek. De ha mégsem szeretnél kenyéren is vízen élni, és az egészséged is fontos, a legjobb, ha magadnak készíted el az ételeket. Ezzel a brokkolival currys hummuszágyon minden kitétel teljesülni fog. 

 

Hozzávalók a sült brokkolihoz:

1 kisebb fej brokkoli

4 ek olívaolaj (ennek a nagyjából a negyede elpárolod a hőkezelés során)

só, bors

 

Hozzávalók a currys hummushoz:

250 g főtt csicseriborsó (vagy konzerv)

1 ek olívaolaj

2 ek tahini

1 gerezd fokhagyma

1 citrom leve

1 kk currypor vagy paszta

szezámmag a tálaláshoz

 

Elkészítés:  

A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, majd egy zacskóba tesszük, ráöntjük az olajat, sózzuk, borsozzuk. Összefogjuk a zacskó száját és jól összerázzuk. Felhevítjük a grillrácsot vagy serpenyőt és 5-10 perc alatt minden oldalát megpirítjuk a brokkoli rózsáknak.

A hummushoz a csicseriborsót leszűrjük és félretesszük a levét. A leszűrt csicserit egy botmixerrel vagy turmixgépben krémesre dolgozzuk az olívaolajjal, tahinivel, a szétnyomott fokhagymával, a citrom levével, a sóval és a curryvel. Apránként adagoljuk hozzá a levét, hogy kenhető legyen.

A szezámmagot egy felhevített serpenyőben pirosra pirítjuk. Nem szükséges olaj hozzá.

Tálalásnál a tányérra kanalazunk a hummusból, elkenjük, majd erre pakoljuk a sült brokkoli rózsákat. Végezetül pedig megszórjuk szezámmaggal.

Tápérték adatok:

258 kcal, 13g szénhidrát, 11g fehérje, 16g zsír.

A tápérték adatok számolását Csanaky Lilla táplálkozástudományi szakember végezte.

További egészséges és ínycsiklandozó fogások: Wander Food Wonder blogján