Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Uborkás-paradicsomos, avagy görög salátás zabkása

Uborkás-paradicsomos, avagy görög salátás zabkása

Érdemes kipróbálni!

Amikor a zabkására gondolunk, főleg az édes ízvilág ugrik be. És ha első hallásra a görög salátás zabkása furcsán is hangzik, egy igazán finom és tápláló fogásról van szó, érdemes nyitottan hozzáállni, és kipróbálni ezt a receptet. Egy igazán egészséges és tápláló ételről van szó, lassan felszívódó szénhidráttal, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag zöldségekkel, és némi fehérjével, amit a joghurt és a feta sajt képvisel.

 

Hozzávalók (1 személyre):

25 g zabpehely

60 ml víz

1 teáskanál szárított oregánó

½ teáskanál fokhagymapor

őrölt fekete bors

150 g natúr joghurt

1 db paradicsom

7-8 cm-es kígyóuborka-darab

¼ fej lila hagyma

2 evőkanál morzsolt feta vagy kecskesajt

 

Elkészítése:

A zabpelyhet keverd össze a vízzel, valamint a fűszerekkel, aztán tűzhelyen vagy mikróban a szokásos módon készíts belőle zabkását. Utána keverd össze a joghurttal, és ízlés szerint ízesítsd utána.

A megmosott paradicsomot és kígyóuborkát kockázd fel, a lila hagymát vágd gerezdekre, majd tedd mindent a sós zabkására. Végül szórd meg a morzsolt feta vagy kecskesajttal.

Elkészítési idő: 10 perc

 

Tippek:

• Tehetsz rá olajbogyót, csíkokra vágott bébispenótot, sőt, akár pár csepp balzsamecettel is megbolondíthatod.

• Elkészítheted az egyéjszakás változatát is: ebben az esetben miután belekeverted a joghurtot a zabkásába, tedd be a hűtőbe. A friss zöldségeket és a sajtot csak másnap, fogyasztás előtt szórd a salátára.

 

Receptajánló:

Írós-magvas zabpehelyzsemle

Olajbogyókrém brokkolival és zabpehellyel

 

 

 

A recept forrása: Coach's Oats