Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Túrós-zabpelyhes pogácsa

Istock | Ez a pogi a túró miatt kiváló fehérje- és folsavforrás

Akár kenyér helyett is.

Ezt a szuper receptet néhány éve kaptuk Kádár Kitti ultrafutótól. A túrós-zabpelyhes pogácsa remek fehérje- és folsavforrás, továbbá magas E-, B6- és B12-vitamin tartalmának köszönhetően jó alternatívája lehet hagyományos pogácsáknak. Ha kenyér helyett, nagyobb mennyiséget szeretnél enni belőle, érdemes a margarint és a szóráshoz használt sajtot alacsony zsírtartalmúra cserélni.

 

Hozzávalók (kb. 30 darabhoz):

500 g sovány túró

500 g apró szemű zabpehely

250 g margarin

tengeri só

1 db tojás a kenéshez

50 g reszelt gouda sajt a szóráshoz

 

Elkészítése:

A hozzávalókat alaposan gyűrd össze, és lisztezett deszkán nyújtsd ki kb. egy ujjnyi vastagságúra.

Kisebb méretű pogácsaszaggatóval szaggass ki belőle kb. 30 db pogácsát, kend meg a tetejüket tojással, majd szórd meg mindet reszelt sajttal.

Pihentesd kb. 10 percig, majd 180 fokon nagyjából 20-30 perc alatt süsd aranybarnára a pogácsákat.

Elkészítési idő: 60 perc

 

Ha ebből a tésztamennyiségből, ezekből a hozzávalókból 30 db pogit készítesz, akkor 1 db kb. 130 kcal-t és 11,3 g szénhidrátot tartalmaz.