Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Színes zöldséges lepény

123RF | Talán kicsit pepecselősnek tűnik a spirálos megoldás, de nagyon látványos a végeredmény, ha vendégek jönnek, biztosan aratni fogsz vele!

Futás előtt, ebédre is fogyasztható fogás.

A répa és cukkini könnyen emészthető, a zsírtartalmuk sem magas, így akár futás előtti ebédnek is jó lehet a zöldséges pite. Persze csak abban az esetben, ha a jól bírod a rostdúsabb, zöldséges ételeket ! Ha van egy klassz zöldségszeletelőd, igazán gyorsan elkészítheted ezt a színpompás és látványos fogást. 

 

Hozzávalók (8 szelethez):

300 g (1 csomag) konyhakész friss omlós quiche és linzertészta 

3 db közepes padlizsán

3 db közepes sárgarépa

3 db közepes cukkini

friss bazsalikom

frissen őrölt bors

240 g paradicsomszósz

fokhagymás olívaolaj

frissen őrölt bors

ízlés szerint balzsamecet

olívaolaj a formához

 

Elkészítés:

Tedd a tésztát egy olívaolajjal vékonyan kikent piteformába, majd oszlasd szét, egyengesd el. Kend meg a tésztát a paradicsomszósszal és szórd meg némi bazsalikommal.  

A zöldségeket vágd hosszában nagyon vékony szeletekre (például egy zöldséghámozóval vagy egy uborkaszeletelővel), majd ezeket vágd nagyjából 1 cm-es széles csíkokra, attól függően, hogy milyen magas a piteformád. Az a cél, hogy hosszú és a piteforma magasságával megegyező szélességű zöldségcsíkokat kapj.

Készíts egy padlizsán-répa-cukkini rózsát, majd helyezd a lepény közepére. Tekerd körbe a zöldségcsíkokkal egészen addig, ameddig az egész forma megtelik. Ízlés szerint hintsd meg sóval, borssal, és csepegtesd meg kevés fokhagymás olajjal. 175 fokos sütőben süsd készre kb. 40 perc alatt.

Tálaláskor szórd meg friss bazsalikommal, és ízlés szerint csepegtesd meg némi balzsamecettel.

Tápérték adatok 

1 szelet tápértéke 

Energia: 101 kcal, szénhidrát: 11 g, fehérje: 3,4 g, zsír: 3,2 g.

A tápérték adatokat Csanaky Lilla táplálkozástudományi szakértő számolta.

 

A recept forrása: bosh.tv