Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Spenóttal és sajttal töltött csirkemell

Nikolaydonetsk | Finom és egyszerűen elkészíthető töltött csirke

Alacsony szénhidráttartalmú főétel.

Ha szeretnél egy nem túl kalóriadús, alacsonyabb szénhidráttartalmú főfogást készíteni, akkor próbáld ki ezt a csirkehúsos finomságot! Amennyiben olyan könnyű köretet választasz mellé, mint a vegyes saláta vagy a karfiolrizs, akkor a fogyókúrás étrendbe is beleférhet. Ha szénhidrátban gazdagabb köretre vágysz, akkor tálald bulgurral, barna rizzsel, kuszkusszal vagy quinoával.

 

Spenóttal és sajttal töltött csirkemell

Hozzávalók (4 személyre):

1 evőkanál olívaolaj + a tepsihez

1 teáskanál olasz fűszerkeverék

½ teáskanál chilipehely (elhagyható)

¼ teáskanál fokhagymapor

¼ teáskanál vöröshagymapor

1 teáskanál só

4 db csirkemellfilé

110 g ricotta

110 g reszelt zsírszegény sajt

25 g reszelt parmezán

2-3 nagy marék friss spenót

1 gerezd fokhagyma

frissen őrölt bors

 

Elkészítése:

A sütőt melegítsd elő 190 fokra. Egy tepsit kenj ki olívaolajjal.

Egy tálkában keverd össze az olívaolajat, a fűszerkeveréket, a fokhagymaport, a hagymagranulátumot, ½ teáskanál sót és ízlés szerint a paprikapelyhet. A csirkemelleket egy éles késsel oldalról vágd be úgy, hogy szét tudd nyitni (de ne vágd át!). A húst kívül-belül kend be az előkészített páccal, majd tedd be a hűtőbe. A legjobb, ha egy órán át hagyod pácolódni a csirkemellet, de az sem gond, ha nincs erre ennyi időd.

Készítsd el a tölteléket: az alaposan megmosott spenótot párold meg, de tényleg csak addig, amíg össze nem esik – az igazán zsenge spenótleveleket elég csak blansírozni –, majd nyomkodd ki, sőt, szükség esetén használj konyhai papírtörlőt, hogy a lehető legtöbb folyadékot eltávolítsd róla, aztán vagdald össze. Egy tálban keverd össze alaposan a ricottát, a zsírszegény reszelt sajtot, a reszelt parmezánt, az átnyomott fokhagymát, az előkészített spenótot és a maradék sót. Ízlés szerint borsozd is meg.

A bepácolt csirkefiléket vedd ki a hűtőből, majd kanalazd a „zsebekbe” a sajtos-spenótos tölteléket. A húst a szélein szükség szerint tűzd össze fogvájóval vagy hústűvel, hogy sütés közben ne nyíljon ki.

Helyezd a töltött csirkemelleket az előkészített tepsibe, told a sütőbe, majd süsd nagyjából 25 percig, míg szépen meg nem pirul. Félidőben fordítsd meg, hogy mindkét oldala aranyszínűre sülhessen.

Elkészítési idő: 35 perc + pácolási idő

 

Még több könnyű csirkehúsos recept!

Csirkés-koktélparadicsomos penne

Gyors mexikói csirkeleves

Zöldséges-kesudiós csirkefalatok

Teriyaki csirkenyárs nyári zöldségekkel

Mézes-citromos grillezett csirkés szendvics