
Szöveg: Csanaky Lilla | 2017.11.21. | Frissítve: 2018.11.06. | |
Egy újabb gyors és egészséges étel receptjét osztom most meg veled. Ezt a spenótos muffint a magasabb fehérje és zsírtartalma miatt ne követlen futás előtt fogyaszd.
Spenótos muffin
Hozzávalók (12 darabhoz):
100 g bébispenót
75 g feta sajt
100 g cheddar
250 g liszt (fele teljes kiőrlésű, fele sima búzaliszt)
2 tk sütőpor
2 tojás
250 g víz
60 ml olívaolaj
só, zöldfűszerek és frissen tört fekete bors
2 paradicsom
Ezt is készítsd el! Sütőtökös smoothie
Elkészítés: A sütőt 180 fokra melegítsük elő, a muffinsütő formát béleljük ki papírkapszlikkal. A cheddar sajtot reszeljük le, a fetát törjük össze villával. A lisztet, sajtot, zöld fűszereket, sütőport és sót alaposan keverjük össze egy keverőtálban. Egy másik tálban keverjük össze habverővel a vizet, a tojásokat és az olívaolajt, adjuk hozzá a spenótot. Ezt követően keverjük össze a két tál tartalmát, majd merjük a muffinformákba. A paradicsomokat vágjuk 12 vékony szeletre, tegyük papírtörlőre és a tetejére is tegyünk egy papírtörlőt, hogy jól felszívja róla a nedvességet. A paradicsom szeletekkel díszítsük a muffinok tetejét. Süssük 25-30 percig, amíg a tetejük elkezd barnulni.
Tápérték adatokEnergia: 172 kcal Szénhidrát: 13,9 g Fehérje: 6,9 g Zsír: 9,6 g |