Iratkozz fel hírlevelünkre!

Felhasználási feltételek

Írj nekünk

Spárgakrémleves eperrel

Mesés színek, spárga és eper a tavasz legkedveltebb kerti finomságai. Rövid ideig élvezhetjük a kettő kombiját friss hozzávalókból, ezért érdemes kihasználni a lehetőséget.

Futás előtt nem ajánljuk, de a spárga és eperszezonban kihagyhatatlan.

 A spárgaszezont nem lehet spárgakrémleves nélkül átélni. Aki szereti a spárgát, mindenképpen próbálja ki ezt a szuper gyors és finom krémlevest. Elég zsírdús fogás, futás előtt nem ajánljuk, ha az tejszín helyett rizstejszínt használsz, a fogás zsírtartalma csökkenthető. A spárgában az alacsony kalóriatartalom mellett sok a tápanyag, például folsav, k-vitamin, és ugye rostban is dús, a legjobb diétás alapanyag.

Hozzávalók (4 adaghoz):

1 köteg spárga

1 fej vöröshagyma

2 dl tejszín (nálam rizstejszín)

2 dl víz

2 ek olívaolaj

1 tk citromlé

1 kisebb csokor petrezselyem

só, bors

ízlés szerint édesítőszer vagy cukor

 

Elkészítés:

A spárgát alaposan mosd meg, majd a fás részeit eltávolítva vágd fel apróbb darabokra.

A vöröshagymát tisztítsd meg, kockázd fel és olajon dinszteld. Dobd rá a spárgát, 1-2 perc alatt pirítsd meg.

Tedd a turmixgépbe a lepirított spárgát, a tejszínt, vizet, citromlevet és a felaprított petrezselymet. Sózd, borsozd, és 1 teáskanál xilitet adva hozzá édesítheted, indítsd el a gépet, és addig járasd, ameddig homogén krémleves állagot nem kapsz.

Tálalhatod eperrel, de piríthatsz rá magvakat is.

Tápérték adatok:

1 adagra számolva:

Energia: 178 kcal, szénhidrát: 6,7 g, fehérje: 5,7 g, zsír: 14 g

A tápérték adatokat Csanaky Lilla táplálkozástudományi szakértő számolta.
További izgalmas recepteket találsz Wander Food Wonder oldalán.